Червен код за горещини във вторник. За днес Националният институт

...
Червен код за горещини във вторник. За днес Националният институт
Коментари Харесай

Червен код за горещини във вторник

Червен код за горещини във вторник. За през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ)  издаде предизвестие от първа степен –  жълт код,  за горещо време в  Централна Северна България,  както и за по-голямата част от  Южна Българи я. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. В Плевен, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Ямбол.

В седмичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за времето в България  от 25 до 30 юли  се осведоми, че във вторник времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб до сдържан от юг. Ще бъде доста горещо, с оптимални температури сред 37 и 42 градуса. Прогнозата е готова от дежурния синоптик Анастасия Кирилова от отдела “Прогнози на времето ” в Национален институт по метеорология и хидрология.

За 25 юли  още от през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология издава предизвестие за  червен код за рисково горещо време  в Плевен, Велико Търново и Русе. Там се чакат  до 42 градуса. 

В останалата част от страната са в действие  оранжев и жълт код.  В областите с  оранжев код  (Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара, Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил) оптималните температури ще са  от 39-42 градуса , а в тези с  жълт код  (София-град, София област, Перник, Добрич, Варна и Бургас):  35-38 градуса,  по морския бряг температурите  ще останат малко по-ниски – 30-33 градуса.  

 

Национален институт по метеорология и хидрология
Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР