Бялото спално бельо има своя неоспорим чар и се свързва

...
Бялото спално бельо има своя неоспорим чар и се свързва
Коментари Харесай

Хитри трикове премахнат жълтите петна по спалното ви бельо

Бялото спално долни дрехи има своя безспорен сексапил и се свързва с непорочност, хигиена и разкош. За страдание с течение на времето се появяват признаци на изхабяване, петна и бялата тъкан стартира да пожълтява или посивява.

Оказва се, че има няколко хитри метода да извършите по този начин, че бялото ви спално долни дрехи да наподобява още веднъж като ново.

Бялото спално долни дрехи наподобява мъчно за поддържане в чисто положение. Не е изненадващо, че върху снежнобелия чаршаф може да се види всяко несъвършенство. Но в случай че знаете по какъв начин да се грижите за него, резултатите могат да бъдат изненадващи.

 долни дрехи

Как най-ефективно да перете бяло спално долни дрехи?

Кой способ е най-подходящ за вас, зависи от няколко неща - както от типа на петната и замърсяванията, по този начин и от качеството и типа на тъканта, от която е направено спалното ви долни дрехи.

Много постоянно спалното долни дрехи пожълтява с течение на времето заради натрупването на мъртви кожни кафези, пот и други мазнини от тялото ви в тъканта.
За да предотвратите сходни промени по тъканта, перете постоянно (веднъж седмично) спалното си долни дрехи на допустимо най-висока температура и не забравяйте за вечерната си хигиена. Ако се появят петна, не забравяйте да се борите с тях постоянно. Старите, неведнъж прани и изглаждани, може да се окажат невъзможни за унищожаване.

За да запазите бялото си спално долни дрехи прелестно за окото години наред, пробвайте тези хитри способи да го поддържате безупречно бяло.

Сода за самун

Содата за самун е безспорната кралица на домашното разчистване. Тя е превъзходен метод за разчистване на най-различни предмети и уреди, в това число матраци с мемори пяна, душове, канализация и килими. Тя ще се отрази добре и на прането, защото освен отстранява петната, само че има и избелващ резултат.

Содата за самун е подобаваща, с цел да работи с множеството тъкани, които могат да се перат в перална машина. Просто прибавете половин чаша от нея към нормалния си перилен препарат (прах за пране или течност) и пуснете общоприет цикъл на пране.

 долни дрехи

Бял оцет

Вторият остроумен трик е различен натурален почистващ препарат - белият оцет. Оцетът може да изсветли петната и да отстрани жълтото оцветяване по тъканите.
Смесете разтвор от оцет и вода в съответствие половин чаша бял оцет към към 3–4 литра вода. Накиснете спалното долни дрехи за един час и по-късно незабавно изперете в пералнята с елементарен перилен препарат.

Лимонов сок

Лимоновият сок е блестяща и извънредно екологична белина. Лимонената киселина е натурален избелващ сътрудник, тъй че изстискването на един огромен лимон в перилния препарат преди изпирането на спалното долни дрехи би трябвало да помогне за премахването на жълтите петна по тъканите. Тя ще работи добре и при прането на пердета.

Лимоновият сок има и спомагателното преимущество да отстранява миризмите и да оставя след себе си прелестен цитрусов мирис.

 долни дрехи

Боракс

Бораксът се продава като избелващ сътрудник за пране. За да избелите чаршафите или спалното си долни дрехи, смесете половин чаша боракс в към 3-4 литра вода. Накиснете спалното си долни дрехи в този разтвор за осем часа - най-добре е да го оставите в купата за една нощ. След това изперете спалното си долни дрехи както нормално. 

Белина

За в действителност упорити петна най-хубавото решение може да бъде потреблението на белина. За страдание, потреблението на нападателни химикали постоянно крие риск от увреждане на тъканта или в последна сметка не премахване на петната. Не забравяйте, че можете да употребявате белина единствено върху бели тъкани, тъй че не смесвайте избеленото спално долни дрехи с други замърсявания.

Можете да добавите белина в пералната машина или авансово да накиснете спалното долни дрехи съгласно инструкциите на производителя.

Ако постоянно употребявате нападателни химикали, спалното ви долни дрехи може бързо да стане фино и твърдо. Ако казусът е подобен, е време да се сбогувате с него и да си купите нов комплект.

Как да предотвратите пожълтяването на белите чаршафи

- Избягвайте да се храните в леглото, с цел да предотвратите появяването на петна.
- Перете белите чаршафи настрана, без цветни тъкани.
- Измивайте грима преди лягане - чаршафите и кожата ви ще ви благодарят за това.
- Не използвайте омекотители за тъкани, защото те могат да причинят пожълтяване и да ускорят процеса.
- Перете спалното долни дрехи на допустимо най-висока температура - по този начин ще отстраните по-добре насъбраната нечистотия и ще премахнете петната.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР