Британски учени разработиха революционно лазерно лечение, което може да обърне

...
Британски учени разработиха революционно лазерно лечение, което може да обърне
Коментари Харесай

Революционно лазерно лечение, което може да обърне гръбначните увреждания, разработено от учени от Обединеното кралство

Британски учени създадоха революционно лазерно лекуване, което може да обърне гръбначното увреждане при хора, останали парализирани.

Терапията може да спести придвижване и чувство след пострадване на гръбначния мозък посредством снабдяване на близка инфрачервена светлина за попречване и даже превръщане на гибелта на нервните кафези. Сега се възнамеряват първите опити с хора, с цел да се достави посредством оптичен кабел в границите на четири часа след пострадване - с цел да разреши на някой, който другояче би бил оставен неподвижен, да върви още веднъж.

Учените считат, че техниката също може да бъде употребявани за „ пробуждане “ на гръбначните нервни кафези, с цел да възвърнат придвижването при хора, останали парализирани от акцидент преди години.

Изследователският екип от Бирмингамския университет, управителен от професор Зубайр Ахмед, към този момент сподели, че светлинният лъч може да възвърне придвижването и чувство при плъхове с гръбначно увреждане. Той споделя, че това може да бъде тествано при хора през следващит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР