Бракониери пребиха жестоко горски инспекторНападението е станало край Кричим. Държавният

...
Бракониери пребиха жестоко горски инспекторНападението е станало край Кричим. Държавният
Коментари Харесай

Бракониери пребиха жестоко горски инспектор край Кричим

Бракониери пребиха грубо горски контрольор

Нападението е станало край Кричим. Държавният чиновник е бил атакуван, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности. Извършителите са двама мъже.

Пострадалият се споделя инж. Али Чолаков. Той е бил атакуван на смрачаване покрай бент. „ Въча” до момента в който обхождал региона. От гората той чул звукова стръв за лов на сръндак. С сътрудниците му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските чиновници задържали татко му още веднъж за бракониерство. Другият нападател Али виждал за първи път, осведоми.

„ Поисках документ за лова, който правиха в региона. Те нищо не споделиха, напряко ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият”, спомня си потърпевшият държавен чиновник. Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го откри.

Това е второ нахлуване над Али. Преди две години нарушител заредил ловната си карабина и я насочил против него.

Огнян Христов е шеф на Държавно ловно стопанство „ Тракия “. Разказва, че след нападението видял бракониерите, само че не съумял да спре автомобила, с който те избягали. Христов не крие, че случаите на експанзия в региона са зачестили в последно време.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР