Беновска накара премиерите Денков и Габриел да се закълнат в България!

...
Николай Денков, премиер в оставка и Мария Габриел, вицепремиер и
Коментари Харесай

Николай Денков, премиер в оставка и Мария Габриел, вицепремиер и външен министър в оставка - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 8.03.2024 г.

Илиана Беновска: Привет, акад. Денков и г-жо Габриел, уважаеми министри! Хайде да внесем малко настроение в този разговор и малко политическо визионерство от по-висока класа, което би ви отивало! С този кинопреглед, който излъчихте, ме върнахте в детството на кинопрегледите по кината. Много съм щастлива обаче, че цитирате онова, което ви попитах тук тогава – как ще благословите кабинета! Каква е вашата благословия за кабинета? Питах каква е Вашата благословия за кабинета и Вие казахте – „Гърбина да ми е здрава!“!

Сега, понеже, вие, всички политици се кълнете в България и ние ви вярваме все още, искам да Ви попитам каква ще бъде сегашната Ви Клетва в България?

И нека този любезен и симпатичен господин да ме допусне до вас, за да ви подаря по една тениска, вместо „HARVARD LAW“ тениски, вече подаряваме тениски „Кълнем се в България“!

Ето, не нося нито ябълки, ябълките за после. Да видим, дали, ще ги заслужите! По една тениска, позволявате ли ми? Вие сте съвременни хора! Мисля, че това са съвременни знаци! Може ли господинът да ме допусне? Благодаря ви!

НСО: След пресконференцията!

Илиана Беновска: Не?! Това трябва да влезе в кадър! Недейте! Значи - нямахме микрофони, определяте кой, не Вие точно, кой да пита! Г-н Денков, бъдете кавалер! Ето, вижте колко е любезен! Той идва сам! Това е смел мъж! Оставете го да го видим! Не го обграждайте! Чакайте да покажем какво му подарявам! Свали си ръката! Свалете си ръката от мен, не ме опипвайте! Извинявайте, по-спокойно! Ето, заповядайте, акад. Денков! Много Ви благодаря!

Николай Денков: Благодаря!

Илиана Беновска: Г-жо Габриел, на Вас честит 8-и март!

Мария Габриел: Честит празник!

Илиана Беновска: Аз знам, че Вие се кълнете в България! Благодаря Ви за смелостта да дойдете дотук! Благодаря Ви! Успех!

Мария Габриел: Благодаря Ви, много!

Илиана Беновска: Благодаря много! Кажете ми каква е вашата клетва, моля ви, двамата, за България? Бяхте любезен да кажете – „Благословията ми е: Гърбина да ни е яка!“! А сега, във втория ешелон на това правителство, втория вагон, или както искате се изразете, какво ще надградите? Нямаме политическо визионерство в България! Благодаря!

Николай Денков: Аз съм сигурен, че г-жа Габриел ще каже нейната визия за следващите 9 месеца. Аз ще кажа това, което виждам след 9 месеца. България има политическа визия и тя е много ясна. И ние я казвахме през цялото време. България трябва да стане нормална европейска държава с високи доходи, ниско неравенство, подходяща среда за бизнеса, грижа за хората и привлекателна за инвеститори, и за българи, които искат от чужбина да се върнат у нас! Тази визия е толкова ясна и изчистена, че аз не виждам какво повече може да се обсъжда!

Но това, което се случва, и това е достатъчно ясно, ако си отворим очите за него, е, че особено в резултат на войната и свързаните с нея действия от най-различни сили, и външни, и вътрешни политически, в България се нагнетява разделение и напрежение, което се опитва да ни отклони от тази цел и тази посока! Защо? Защото „Съединението прави силата!“, а разделението ни прави слаби. Има хора, които искат, вместо да можем да работим фокусирано, стегнато, ефективно в тази посока, да развалят всичко, за да могат да дойдат на власт! Това е, което аз виждам. Както съм го формулирал, мисля, че го казах един път в Народното събрание, има политици, пак казвам и външни, и вътрешни, които казват – колкото по-лошо за България, толкова по-добре за нас! Ето това разделение и тази ефективна политика за разделяне на българското общество е най-вредното нещо, което в момента за развитието на България! Това е, което мога да кажа след моя опит от 9 месеца!

Мария Габриел: Аз ще бъда много кратка – Бранд България! Нека заедно превърнем България в запазена марка! Дълги години наша цел беше членството в ЕС и НАТО. Днес нашата национална цел е тя, България! Страна на изконни български ценности, диалог, толерантност, солидарност! Страна на таланти! Страна на невероятно разнообразие на региони! И страна, в която едно ново поколение, и в политическия, и в икономическия, и в социалния живот могат с диалог, с разбирателство, с прозрачност да карат страната да върви напред! Това е, което бих искала да видя! Благодаря!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР