Аржентина се изправя срещу Франция във финала на Световното първенство

...
Аржентина се изправя срещу Франция във финала на Световното първенство
Коментари Харесай

Франция или Аржентина? Финалът е след часове

Аржентина се изправя против Франция във финала на Световното състезание в Катар. Срещата е от 17 часа на стадион “Лусаил ”, а и двата отбора ще гонят своята трета купа в историята.

За иконата на " гаучосите " Лео Меси това ще е последна опция да стигне до изчезналия му златен орден. Преди осем години борбата за купата приключи мъчително за него, откакто аржентинците изгубиха от Германия с гол в продълженията.

Аржентина ще играе край за шести път в историята, като има две трофеи и три изгубени. Двете международни трофеи са извоювани през 1978 и 1986 година Успеваемостта на “петлите ” е надалеч по-голяма. За тях това е четвърти край след триумфите през 1998 и 2018 година и загубата от Италия през 2006 година Двата тима се срещнаха и на Мондиал 98. На осминафиналите в Русия французите завоюваха с 4:3.

ОЧакваме борба сред двете огромни звезди Лионел Меси и Килиан Мбапе, които са съотборници в Пари Сен Жермен. И двамата имат по пет гола досега. Меси прави най-хубавото си международно и в полуфинала против Хърватия записа гол и блестяща асистенция. С по четири гола в Катар са сътрудниците на двете звезди в офанзива Оливие Жиру, който към този момент е голмайстор номер 1 в историята на Франция, и Хуалиан Алварес.

Тимът на Дешан се оправи с отсъствието на играчи като Карим Бензема и Пол Погба, които отпаднаха от отбора преди началото на Мондиала. Проблемите обаче продължиха, Люка Ернандес се травма в първия мач, а последните дни върлува грип. Той бе повода Дайо Упамекано и Адриен Рабио да пропуснат дуела с Мароко. На вчерашната подготовка пък от болки в коляното се оплака Жиру.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР