Лионел Меси получи Световната купа след спираща нормалния сърдечен удар

...
Лионел Меси получи Световната купа след спираща нормалния сърдечен удар
Коментари Харесай

Ето с какво облякоха Меси, за да вземе купата?

Лионел Меси получи Световната купа след спираща естествения сърдечен удар победа на Мондиал 2022 в необикновен екип.

Веднага откакто Лео получи медала, той беше облечен в мрачно покривало, което беше квалифицирано и сложено на раменете от емира на Катар Тамим ибн Хамад Ал-Тани. Меси не разбра незабавно по какъв начин да го носи вярно, той беше подканен - и той отиде да вземе трофея към този момент в тъмна тога.

Какво е това покривало?

Това е бишт - покривало за студения сезон (сега в Катар е зима). Прилича на тога и се употребява като яке, палто или покривало.

Бишт е черен или кафяв. Понякога е бродирана със злато, което значи, че човек принадлежи към благородно семейство.



Бишт нормално се прави от камилска коса. Традиционно мъжете го носят при специфични мотиви: по време на приеми, тържества и, да вземем за пример, на сватбени церемонии. Лео Меси просто имаше специфичен ден, всичко си пасва.

Мъжете в Катар носят бяло. Според общоприетата версия бялото е типично за мъжете, тъй като те прекарват доста време отвън къщата - в пустинята под палещото слънце. Жените, в противен случай, остават в палатките, които обикновенно почистват при дефицит на вода. За да иглеждат облеклата по-малко мръсни, те са в черен звук.

Над мъжкото бяло - апропо, Лео, съвсем като емира, има светла тениска с преобладаващо бяло - черното покривало просто наподобява контрастно и привлекателно.

Такава реклама на традициите си направиха домакините на Световното състезание по футбол по време на представянето на Мондиала. Сега във всички фотоси, запечатали най-великия миг на Лео Меси всеки ще го види в бишт.

Наследство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР