Американският концерн Boeing Co. - един от най-големите в света

...
Американският концерн Boeing Co. - един от най-големите в света
Коментари Харесай

Приходите на Boeing от продажби на граждански самолети паднаха с 31%

Американският тръст Boeing Co. - един от най-големите в света производители на авиационна, галактическа и военна техника - понижи чистата си загуба с 16,5% за първото тримесечие. Както оповестяват от компанията, чистата й загуба за интервала януари-март е 355 милиона $, или 56 цента на акция, спрямо 425 милиона $, или 69 цента на акция, през същия интервал на предходната година.

Общите доходи на Boeing за тримесечието са спаднали с 8% до 16,57 милиарда $, по отношение на 17,92 милиарда $ за същия интервала на предходната година.

Приходите в сегмента съответно на гражданските самолети през тримесечието се сринаха с 31% на годишна база до 4,65 милиарда $, а доставките понижиха с 36%, до 83 самолета. За същия интервал, Boeing получи 125 нови поръчки , в това число поръчка за 85 самолета 737-10 от American Airlines.

Продажбите на подразделението за защита и галактически технологии през януари-март обаче са нарастнали на годишна база с 6% - до 6,95 милиарда $. А приходите в бранша на услугите са се нараснали със 7% и са достигнали над 5 милиарда $.

От началото на годината до момента обаче, пазарната капитализация на корпорацията Boeing се е сринала с повече от 35% - до 103 милиарда $, до момента в който за същия интервал борсовият показател Dow Jones е повишен с 2,2%.
 Авиокомпанията с най-вече самолети Boeing 737 MAX 9 приключи първото тримесечие с чиста загуба
Авиокомпанията с най-вече самолети Boeing 737 MAX 9 приключи първото тримесечие с чиста загуба

Според United Airlines, причина за това е случаят през януари с този модел самолет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР