Китайската застрахователна компания Ping An Insurance проучва възможностите за намаляване

...
Китайската застрахователна компания Ping An Insurance проучва възможностите за намаляване
Коментари Харесай

Водещият китайски застраховател продава дела си в най-голямата европейска банка

Китайската застрахователна компания Ping An Insurance изследва опциите за понижаване на каузи си в най-голямата европейска банка - английската банка HSBC Holdings Plc, заяви Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.

По-рано този месец Ping An продаде акции на HSBC на стойност 50 млн. $, като понижи каузи си в банката от 8,01% на 7,98%. Делът в HSBC притежаван от водещия китайски осигурител, се прави оценка на 13,3 милиарда $ , като Ping An е най-големият акционер в английската банка.

Единият от разновидностите, обсъждани от управлението на китайската компания, е по-нататъшна продажба на акции на дребни пакети.

Другият вид е, застрахователят да продаде огромен дял акции на вложител от Близкия изток, да вземем за пример на държавен капиталов фонд, настояват източниците.
 Китайски осигурител стана най-големият акционер в банка HSBC
Китайски осигурител стана най-големият акционер в банка HSBC

Изпреварва BlackRock, най-голямата ръководеща компания в света

Засега няма публична информация, дали Ping An води договаряния за продажба на огромен дял в HSBC, само че по думите на източниците, членове на Борда на шефовете на китайската компания са отпътували към Близкия изток.

Фактът, че Ping An изследва опцията за понижаване на каузи си в HSBC, допуска предпочитание за обезпечаване на облага от инвестицията и приемане на обстоятелството, че препоръчаните по-рано от застрахователя промени в бизнес структурата на банката, са малко евентуални.

През предходната година китайският осигурител прикани HSBC да отдели в независима компания азиатския си бизнес , с следващо листване на новата компания в Хонконг, обаче акционерите на банката не поддържаха това предложение.

Значителна част от финансовите интервенции на HSBC се правят в Азия, и в последно време за финансовата институция става все по-сложно да лавира сред Китай и Запада, напрежението сред които пораства.
 Британската банка HSBC продава поделението си в Аржентина
Най-голямата европейска банка продава поделението си в Аржентина

Очаква се договорката да завърши дефинитивно до 12 месеца, каква е сумата й
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР