Акция за даряване на кръв инициира кметството в омуртагското село

...
Акция за даряване на кръв инициира кметството в омуртагското село
Коментари Харесай

Спешно търсят кръводарители за родилка в Търговище

Акция за даряване на кръв инициира кметството в омуртагското село Церовище.

Спешна потребност от кръв има млада жена , родила нощес посредством секцио в МБАЛ-Търговище. Това описа кметът на селото Лейля Мехмедова. 

" 30-годишната Айше Воденичарова е родила в здравното заведение първото си дете, след което получава затруднения и има незабавна потребност от кръв. Младото семейство живее в Търговище, само че е родом от Церовище, по тази причина взехме решение да ги подкрепим ", изясни кметът. 

От кметството молят, който има опция да подари в Търговище в " Отделението по трансфузионна хематология “ към МБАЛ . Отделението работи от 8:00 до 12:00 часа.

Мехмедова изясни, че има поданици на селото, които са изразили подготвеност да дарят кръв и да поддържат родилката и фамилията ѝ в сложния миг. 

Акцията ще продължи и на 25 юли, както и в идващите дни, защото са нужни по-големи количества кръв. Приема се кръв от всички кръвни групи, добави кметът. Тя се надява акцията по кръводаряване да бъде подкрепена и от поданици на прилежащите на Церовище села. 

Припомняме, че през предходната година родилка от Търговище също се нуждаеше от кръв. Акцията в поддръжка на Стела бе провежда от управлението на здравното заведение. 

Случаят бе индикативен за солидарността на локалното население и приноса на експерти  от няколко здравни заведения и на обществеността. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР