По искания на Районна прокуратура - Търговище двама мъже на

...
По искания на Районна прокуратура - Търговище двама мъже на
Коментари Харесай

По искания на Районна прокуратура - Търговище двама мъже, обвиняеми за извършването на кражба от частен дом, остават в ареста

По претенции на Районна прокуратура - Търговище двама мъже на възраст 49 година и 56 година, привлечени към наказателна отговорност за това, че направили кражба на огромна сума пари и златни украшения от частен дом, в съучастничество и употребявайки техническо средство, остават в ареста.
 
Престъплението е осъществено на 19 април 2024 година, преди обяд. Й.Б. и А.А. проникнали в частен дом, посредством отключване на входна врата благодарение на техническо средство, и направили кражба на огромна сума пари в български левове и турски лири. Откраднали и златни украшения. След похищението двамата потеглили в незнайна посока с автомобил.
 
В резултат от бързи дейности, подхванати от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Търговище, Й.Б. и А.А. били арестувани на входа на град Варна. При претършуване на лекия автомобил, с който се придвижвали, са открити 5810 лв. и 2715 турски лири, както и златни бижута.
 
Двамата са упрекнати за закононарушение по член 195, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс и са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им в съда за установяване на мярка за неотклонение. Днес бе несъмнено те да търпят най-тежката мярка – задържане под стража.
 
Определенията на Районен съд – Търговище подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР