Ако сте фенове на екстремното, ако мечтаете да изживеете истинска

...
Ако сте фенове на екстремното, ако мечтаете да изживеете истинска
Коментари Харесай

Най-ужасяващите пътища на планетата

Ако сте почитатели на рисковото, в случай че мечтаете да изживеете същинска тръпка, която да помните постоянно, в случай че желаете цялото ви тяло да кипи от адреналин, че чак разсъдъкът ви да се замъгли, в случай че желаете да почувствате безусловно какво е да се живее на ръба, имам отлично предложение за вас. Просто прочетете малко по-надолу, с цел да разберете защо става въпрос.

Пътят на гибелта в Боливия – „ Юнгас Роуд ”

Това е най-страшният и рисков път, който въобще може да съществува в света( за подобен е избран през 1995 -та). Неговата дължина е към 72 км. и съставлява истински пъкъл за всички, които имат „ щастието ” да изпитат невероятното възприятие да минат по него. Той е единственият метод към този момент да се стигне по суша до столицата на Боливия, Ла Пас от дребния град Короико, намиращ се в западната част на страната. Шосето е извънредно тясно( има ширина от 3 метра) и е доста мъчно да се разминат две транспортни средства. А си представете какво е когато се засекат два огромни тира, тъй като това е нормална панорама. Маршрутът на Юнгас Роуд е кондензиран с изключително остри завои, от които може да ти се завие свят, прекосява скалиста и назъбена околност, заобиколена от съвсем 40 метрова бездна, в която в случай че паднеш няма изплъзване жив. Не е изцяло явен броят на починалите тук, само че се знае, че сигурно жертвите надвишават хиляди. Горе – долу на всеки две седмици се случват трагични произшествия, само че това към този момент не прави никакво усещане на локалните. Може и да ви звучи злокобно, само че си е реалност. Хората към този момент се интересуват по-скоро да занесат по-бързо продукцията си на пазара в столицата и да изкарат някакви пари, в сравнение с да са потънали в мисли за това дали могат да умрат или не. И въпреки всичко и до ден-днешен те помнят мрачното събитие, което се случило на планинското шосе през 1983 – та година. Тогава водач на рейс не съумява да влезе в един от завоите и пропада в бездната с още 100 негови спътници.

Проходът „ Лос Караколе ” в Андите


Това шосе е същинско предизвикателство за всеки един водач, било и то и най-опитният. То е толкоз стръмно, че чак тръпки да те побият. Страшните завои се редуват един след различен и тук би трябвало да се движиш с извънредно ниска скорост, в случай че искаш да се измъкнеш незасегнат. На всичкото от горната страна не са сложени никакви предпазни уреди и мантинели. Имайки поради, че се намира в Андите съвсем през цялата година е покрит със снежна завивка и би трябвало да си безпределно деликатен. Пътят минава сред Аржентина и Чили и по него постоянно се движат даже рейсове с туристи.

Пътят от Москва до Якутск


Кой би си помислил, че това кално поле съставлява в действителност цяла автомагистрала. Като се замислим е по-зле даже и от нашите най-лоши пътища, което от елементи си е мъчно за поверие, защото Русия е доста по-напред с материала от нас. Наблизо минава река Лена, която най-редовно напоява крайбрежията си с вода и сами можете да си представете в какво тресавище се трансформира по този начин наречената автомагистрала. Ако ли пък не прелива дъждовете свършват тази работа, тъй че както и да го погледнем пътя в никакъв случай не остава изсъхнал и просто измъкването от този съвсем 1000 километров пъкъл от време на време наподобява като задача невъзможна. Редовно се случва да се образуват километрични опашки от потънали в калта коли и тирове, което прави пътуването напряко отвратително.

Тунелът „ Гуо Лян ” в Китай


Тунелът, който е дълбан в скалите в продължение на много време през 1977 година е отворен за придвижване на транспортни средства. Отсечката, която има дължина към 1200 метра и ширина на пътните платна 8 метра, съставлява едно голямо тестване за нервите, търпението и уменията на водачите. Страховитото трасе е предизвикало не една и две произшествия, като там и най-малкото нехайство може да коства живота на човек.

Проходът „ Ван Зил ” в Намибия

Този път е може би съвършен за феновете на офроуд карането, само че и за експерти си е живо премеждие и да не кажа изтезание. Тук в реалност няма асфалт, а единствено грамадни камъни и трева, които могат да се преминат единствено с джип. Маршрутът е цялостен с безпределно рискови и стръмни завои и е с дължина към 15 км., чието изминаване може да ти се стори цяла безкрайност.

Някои права непокътнати!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР