Ако има милиардер, който успя да привлече вниманието на целия

...
Ако има милиардер, който успя да привлече вниманието на целия
Коментари Харесай

Основателят на фалиралата криптоборса FTX готов да разкрие истината за станалото

Ако има милиардер, който съумя да притегли вниманието на целия свят за извънредно малко време, то това сигурно е Сам Банкман-Фрайд. Основателят на криптоборсата FTX, която банкрутира и завлече с милиарди долари редица инвеститори, е най-търсеният за пояснения човек в последните седмици.

Това не прави и изключение що се отнася до американските управляващи и Комисията по финансови въпроси към Камарата на представителите, която следва да изслуша предприемача. По думите на ръководителя й това следва да се случи на 13 декември, предава " Ройтерс ".
 Най-малко 20 милиардери изгоряха около Сам Банкман-Фрайд и окаяното положение на FTX
Най-малко 20 милиардери изгоряха около Сам Банкман-Фрайд и окаяното положение на FTX

Най-богатият крипто милиардер в света " оказа помощ " за падението на FTX

Междувременно самият Банкман-Фрайд разгласи в обществената платформа Twitter, че следва да " свидетелства ", откакто към този момент е завършил личното си следствие за станалото. " Веднъж завършил личното си следствие, аз ще извърша дълга си да се явя пред комисията и да обясня ", написа той.

Rep. Waters, and the House Committee on Financial Services:

Once I have finished learning and reviewing what happened, I would feel like it was my duty to appear before the committee and explain.

I'm not sure that will happen by the 13th. But when it does, I will testify.
— SBF (@SBF_FTX)
Припомняме, че FTX подаде искане за отбрана от банкрут на 11 ноември, което докара до срив на пазара на крипто активи. По-късно се разбра, че огромна част от средствата, съхранявани и търгувани на борсата, са изчезнали.

Самият Банкман-Фрайд съобщи неотдавна, че в персоналната му сметка са останали едвам 100 000 $ при начилието на стотици милиони преди този момент. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР