Адриатическо море има своите почитатели. То се простира между Италия

...
Адриатическо море има своите почитатели. То се простира между Италия
Коментари Харесай

5 плажа на Адриатическо море,на които да се полюбувате

Адриатическо море има своите фенове. То се простира сред Италия и Балканския полуостров и водите му мият крайбрежията на Италия, Албания, Хърватия,Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения. 

Ако харесвате разнообразното крайбрежие на Адриатика, вижте 5 от неговите плажове, на които можете да събирате загар това лято.

Златни Рат, Хърватия

Разположен на остров Брач, най-красивият и хипнотизиращ плаж в света, както е посочен от английския „ Дейли Телеграф “, се врязва в морските дълбини като протегнат език. Носител на доста трофеи и включен в листата с най-необичайните места по света, Златни Рат е също по този начин и привлекателна дестинация за уиндсърфинг.

Спиращата дъха панорама към тази зона ще притегли въображението ви сигурно. Освен, че е най-големият, формата му, която наподобява на триъгълник поразява хората с хубост си. В дословен превод името му значи „ Златен нос “, което идва от невероятния златист плаж, постлан с дребни камъчета. Намиращо се на един от най-високите острови в Адриатика, това приказно място е заобиколено с величествена гора с пинии, в която могат да се открият остатъци от римската вила Рустика.

Джипе, Албания

Плажът Джипе е кръстен на едноименния 800-метров каньон, издълбан през скалите от едно почтено на пръв взор поточе. Каньонът е необятен сред 10 и 20 метра и приключва на морския бряг. Тук водата е кристално чиста и удивително синя. Плажът е заобиколен от хълмове и дървета от всички страни и рядко е препълнен с хора.

Стинива, Хърватия

Този плаж като че ли е особено основан за фотоси и за страхопочитание пред архитектурните умения на природата. Стинива е съвсем напълно заграден като с заслон от два грамадни скални масива, водата е от най-синьото синьо, а зад тила си имате зеленина. До остров Вис се стига с ферибот от Сплит, а до самия плаж Стинива можете да стигнете с колело, с такси или с лодка от пристанището.

Неум, Босна и Херцеговина

Градчето се намира покрай някои от известните атракции в Босна и Хърватия, както и не толкоз надалеч от покритите със сняг върхове на Прен планина. Почти незнаен на чужденците, Неум съумява да поддържа доста допустими цени, изключително като имате поради, че се намирате на същото крайбрежие, където са Сплит и Дубровник.

Лидо ди Йезоло, Италия

Една от най-популярните дестинации за плаж в северната част на Италия. Намира се на 30-ина минути от Венеция и съставлява крайбрежната част на град Йезоло. Невероятната 15-километрова пясъчна линия и 3-километрова борова гора са високо ценени от европейските туристи още от 19-и век.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР