15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуциЕкзотични домашни

...
15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуциЕкзотични домашни
Коментари Харесай

Зелената игуана Пурко е най-новият обитател на Екомузея в Русе

15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци

" Екзотични домашни любимци намират втори дом и нови стопани посредством Центъра за преразпределение на животни ", сподели Венцеслав Петков - уредник-биолог на музея.

Център за преразпределение на домашни любимци действа в Екомузей с Аквариум - Русе, съобщи. " Тази активност Екомузея прави от близо десетина години, като приютява екзотични домашни любимци, търси им домове и хора, които да се грижат за тях ", сподели Венцеслав Петков - уредник-биолог на музея. Идеята е да предотврати стартирането на животни като червенобузи и жълтобузи костенурки и други екзотични типове измежду природата. До момента през музея са минали повече от 100 разнообразни домашни любимеца. Част от тях са костенурки, таралежи, игуани, риби. Сред избавените животни са няколко змии, игуани, папагали и други.

Най-новият жител в терариума на Екомузея е зелена игуана. 15-годишният Пурко обича да си похапва плодове и зеленчуци. Компания му вършат няколко змии, костенурки, гущери и други.

Музеят е ситуиран на четири равнища, на които може да се види най-богатата сбирка от хоботни бозайници, както и диорами, представящи разнообразни скотски типове в действителна среда. Тук се намира и най-големият сладководен аквариум в България с риби от река Дунав и вливащите се в него реки. Специално внимание в експозицията е отделено на праисторическите животни. Представен е макет на окосмен мамут в действителни размери. Изложена е и единствената в света най-цялостно непокътната долна челюст от различен тип мамут Mammuthus rumanus.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР