Звездата на световния биатлон Йоханес Тингнес Бьо спечели рекорден 20-и

...
Звездата на световния биатлон Йоханес Тингнес Бьо спечели рекорден 20-и
Коментари Харесай

Йоханес Тингнес Бьо спечели рекорден 20-и златен медал в кариерата си от световни първенства по биатлон

Звездата на международния биатлон Йоханес Тингнес Бьо завоюва рекорден 20-и златен орден в кариерата си от международното състезание с победа в всеобщия старт на 15 километра в последния ден на шампионата в чешкия зимен център Нове Место.

Така Бьо в този момент изравни достижението на своя съотечественик Оле Ейнар Бьорндален за най-вече златни медали на планетарни шампионати. Норвежецът измина трасето за 34:50.2 минути с една пропусната цел в първата от четирите стрелби.

Андрей Расторгуев от Латвия изненадващо се подреди втори на 15.1 секунди с чиста пукотевица и завоюва първия си орден на Световно шампионата, до момента в който французинът Кентен Фийон Майе взе бронза, откакто финишира на 33.0 секунди зад Бьо също с една неточност на рубежа.

Това беше третото злато за Бьо в Нове Место, а Норвегия взе и четирите самостоятелни международни трофеи при мъжете. Бьо пропусна първото място на подиума единствено в спринта, извоюван от съотборника му Стурла Лагрейд.

Норвегия обаче беше сюрпризирана от Швеция в събота в мъжката щафета и приключи на второ място в класирането по медали, управлявано от Франция. " Петлите " завоюваха шест златни, един сребърен и пет бронзови оценки.

В края на всеобщия старт при мъжете германецът Йоханес Кюн се нуждаеше от здравна помощ на финала след рухване. Той можеше да върви самичък, само че детайлности за случая не бяха разкрити.

Състезанието мина без българско присъединяване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР