Французойката Лу Жанмоно победи Лиза Витоци (Италия) с финален спринт

...
Французойката Лу Жанмоно победи Лиза Витоци (Италия) с финален спринт
Коментари Харесай

Лу Жанмоно спечели преследването от Световната купа по биатлон в САЩ

Французойката Лу Жанмоно победи Лиза Витоци (Италия) с заключителен спринт и завоюва преследването на 10 км от Световната купа по биатлон в американския зимен център Солджър Холоу.

Жюлия Симон приключи на трето място и остана първа в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината.

Жанмоно и Витоци пропуснаха по една цел и напуснаха последната пукотевица едновременно, движейки се една до друга до финала, който Жанмоно завоюва с четири десети от секундата.

Това беше трета в кариерата за французойката, която завоюва спринта и преследването на началото на сезона в Швеция при започване на декември.

Симон изостана на 1:01.0 минута на трето място с две наказателни обиколки, само че усили преднината си в класирането на преследването до 26 точки. Витоци в този момент се насочва към второто място пред финалите на Световната купа идната седмица в Канмор (Канада), с пет точки пред Жанмоно.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Ингрид Тандреволд от Норвегия се класира на 11-о място през днешния ден и преди финалните три надпревари има 964 точки. Тя води със 73 пред Витоци. Жюстин Бреза-Буше от Франция изостава трета с 881 точки.

Единствената българка в надпреварата Лора Христова приключи на 42-о място с три неточности и пасив от 4:28.5 минути. Тя беше 30-а след третата пукотевица, откакто повали първите 15 цели, само че след трите пропуща на последното посещаване на рубежа е смъкнаха в класирането.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР