За да спре спекулата, България трябва да въведе собствено управление

...
За да спре спекулата, България трябва да въведе собствено управление
Коментари Харесай

ВМРО пред Лукойл в Бургас: Българската държава трябва да заяви, че цени на горивата над 2.50 лв./л. са престъпление

За да спре спекулата, България би трябвало да вкара лично ръководство в Лукойл

С надписи „ Стига монополи! “, „ Не на спекулата с цените на горивата! “ и „ От всеки лев Лукойл взиама по лев връхнина “, последователи и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, подкрепени от недоволни жители, направиха автошествие и с колите си блокираха централния вход на рафинерията на съветската компания край Бургас.

През цялата, изтичаща към този момент, акция слушаме какъв брой нездравословен за България е евтиният съветски газ. Даже станахме очевидци на митинги в отбрана на основаната неуместна обстановка от кабинета на Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “ – същият съветски газ, който не желаеме, да ни се продава сега на по-високи цени посредством медиатор.

Никой обаче от някогашните ръководещи, а в този момент към този момент декларирали се за нови такива, не откри храброст да се изправи против една очевидна и нагла кражба, която „ Лукойл “ прави всекидневно от всяко българско домакинство, се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация. Протестът беше предвождан от двама съпредседатели на Организацията – Александър Сиди и и Искрен Веселинов.

Сиди се обърна към събралите се хора пред рафинерията с думите: Уважаеми другари, събрали сме се през днешния ден тук, пред Лукойл, с цел да кажем „ Не на монополите! “, да кажем „ Не на спекулата “, тъй като тази рафинерия, която виждате тук зад нас, работи с съветския вид нефт „ Урал “.

Това е вид нефт, който не се е увеличавал на тържищата, вид, който няма нищо общо с американския, който се търгува за към 100 $ за барел, и в действителност цената, която заплащат всички български жители е спекулативна и е с 1 лев от горната страна на действителната, обърна внимание той и обясни: Само че тези тук, употребявайки некадърността на предходните ръководещи, които въобще не се вълнуваха от това какво се случва с цените, а ги интересуваше по какъв начин да предадат българския народен интерес в Македония. Интересуваше ги по какъв начин да откраднат едни милиони от цената на газа през нашите джобове.

От там нататък оставиха монополите да се развихрят по метод, който не се беше случвал. Искрен Веселинов направи уточнението, че отиващото си държавно управление на Политическа партия с съображение може да бъде наречено държавното управление на Лукойл. И даде претекстове за това си изказване: Всички приказваме за инфлацията в България и всички знаем, че тя изяде приходите на хората. Инфлацията изяде и тези 10% нарастване, което ние, до момента в който бяхме в ръководството, гарантирахме за приходите на всички групи от обществото. Тя изяде и нарастването на пенсиите, което след 4 години старания успяхме да извоюваме. Инфлацията изяде спестяванията и ни направи по-бедни.

Отне от спестяванията на българите над 20 милиарда Един от генезисите на родната инфлация е този тук зад нас – Лукойл. Тези хора купуват с 30% по-евтин петрол от Русия, минават през техен прекупчик и ни го продават на международните борсови цени. Т.е. петролът в България е фактуриран лъжливо, държавното управление знае за това.

Правителството на т.нар „ Промяна “ го разреши и го позволи, отстоявайки ползите на Лукойл в Европейска комисия и по този метод бръкна в джоба на всеки един от нас – директно, посредством горивото, което зареждаме всеки ден в колите си и индиректно посредством инфлацията, която напомпа. Той беше безапелационен, че българската страна би трябвало да съобщи, че цени на горивата над 2.50 лева./л. са закононарушение и да вкара лично ръководство в Лукойл.

Такъв образец има към този момент в Европа и той е в Италия, където страната пое ръководството над тамошната рафинерия на компанията. Трябва това да се случи и тук, в случай че монополистът не спре да смуче кръвта на българския народ. Назначаваме особени шефове в Лукойл до премахване на всички порочни практики, уточни пътят Веселинов. И още нещо, което те самите (бел. авт. – ПП) сътвориха, а точно монопола върху складовете за акцизни горива, които сега 80% се управляват от Лукойл.

Комисия за защита на конкуренцията би трябвало мигновено да излезе с решение. Комисия за защита на конкуренцията би трябвало мигновено да се разпореди тези хранилища да минат в естествена конкурентна среда и да разрешат свободен импорт, с цел да се възстановяват цените. Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация уточни като съставен елемент за далавера с цените на горивата и износът на горива за Украйна.

С него в действителност се оправдават високите цени тук. Александър Сиди от своя страна беше изцяло сигурен, че всички тези операции рано или късно ще бъдат осъзнати от българския гласоподавател и Вътрешна македонска революционна организация ще се върне там, където й е мястото, ще се пребори и ще спре спекулата и монополите, които всекидневно „ дерат " българските жители с безумни цени.

Дошли сме тук в Бургас не да забиваме българския байрак на един бряг, с цел да си вършим ПР. Тук сме, тъй като ние от Вътрешна македонска революционна организация имаме история в битката с монополите.

Тук сме, с цел да кажем НЕ на всички безумия, които се случват в страната и съм сигурен, че всички български жители на 2 октомври ще мислят, ще отидат до урните и ще гласоподават с разсъдък, завърши изявлението си пред протестиращите Сиди.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР