ДПС увеличава гласовете си, има всички шансове да стане трета

...
ДПС увеличава гласовете си, има всички шансове да стане трета
Коментари Харесай

При 75 % в Бургас: ГЕРБ дръпна на ПП със 7 %

ДПС усилва гласовете си, има всички шансове да стане трета политическа мощ

Коалиция ГЕРБ-СДС усили преднината си пред „ Продължаваме промяната “ при обработката на 75 % от протоколите в Районната изборна комисия в Бургас.

Първата политическа мощ в района получава 27,20 % от гласовете, „ Промяната “ – 20,26 %, трети са „ Възраждане “ – 10,90 %, четвърти Българска социалистическа партия – 8,73 %, пети Движение за права и свободи – 7,62 %, само че там занапред процентите ще порастват, „ Български напредък “ е с 6,19 %, „ Демократична България “ – 6,10 %, Има Такъв Народ – 3,92 %.

Както по-рано довечера съобщихме, лидерът на листата на ГЕРБ-СДС Жечо Станков е на път да стане безспорен първенец по преференции. До този миг той има 4574 гласа, Любен Дилов е с 1740, а Адам Адамов с 804 гласа.

При Българска социалистическа партия изпъква Тодор Байчев с 1158 гласа, чака се сериозен растеж и при Андрей Николов, който е 5-ти в листата, само че към момента не са постъпили гласовете от родния му Созопол.

Константин Бачийски от „ Промяната “ е с 2799 гласа, а вторият в тази листа Христо Симеонов – 799.

Димитър Найденов от „ Демократична България “ към този момент доближи до 1226 гласа, а във „ Възраждане “ острието от Несебър Звезделина Каравелова до 406 гласа. Малко евентуално е тя да пренареди листата, защото е много под прага за задействане на преференции. Така, в случай че партията, имат втори народен представител, само че това явно ще е Борис Аладжов.

Интересно е и в партия „ Български напредък “, където поддръжка получават Стоян Грозев и Явор Жеков.

Организацията на РИК Бургас в зала „ Бойчо Брънзов “ е безупречна и се чака до час да са подготвени окончателните резултати. Това ще е същинско знамение, тъй като 2 МИР Бургас е най-големият в страната, а действително ще завърши с преброяването първи.

Очаквайте детайлности, както и настоящото разпределение на мандатите за 2 МИР Бургас
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР