Ясни са крайните резултати от вота на балотажите във всички

...
Ясни са крайните резултати от вота на балотажите във всички
Коментари Харесай

ЦИК оповести окончателните резултати за всички общини в Пловдивско

Ясни са крайните резултати от вота на балотажите във всички общини в Пловдивска област. Центалната изборна комисия изнесе резултатите при 100% обработени протоколи.

В някои от обитаемоте места драмата бе цялостна до последно, а в други разликата сред претендентите е забележителна.

Асеновград

Христо Грудев ще продължи да бъде кмет на общината. Представителят на ГЕРБ събра гласовете на 51,87%, до момента в който за Петко Чирпанлиев от Българска социалистическа партия са дали своят вот 46,05%.

Брезово

В Средногорската община първа мощ е Българска социалистическа партия. Калин Калапанков печели с 13% разлика против съперника си от ГЕРБ Нели Минчева - 55,68%:42,30%.

Калояново

Досегашната кметица Виктория Михайлова, която на частичните локални избори през 2021 година завоюва с поддръжката на ГЕРБ, а в този момент се кандидатира от " Заедно за мощна община " на Цветан Цветанов, загуби на балотажа. Новият кмет на общината е Младен Кичев от Съюз на демократичните сили - 50,47%. Разликата сред двамата бе единствено 2,73% - 47,74% гласоподаваха за Михайлова.

Карлово

Драматична бе успеха и на досегашния кмет на Карлово Емил Кабаиванов. За него гласоподаваха 49,54% от гласоподавателите, до момента в който за Веска Минчева от Българска социалистическа партия 48,56%.

Община Марица

Пореден мандат печели досегашният кмет на Община Марица Димитър Иванов от " Обединени земеделци ". Иванов задмина кандидатката от Българска социалистическа партия Виолета Христодулова със забележителна преднина - 7542 гласа на 3689 гласа.

Перущица

Общината от Родопската яка е с нов кмет. Николай Баков, повдигнат от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " / Българска социалистическа партия за България, Левицата, Политическа партия БВ, Алтернативата на гражданите/ победи досегашната кметица Мария Витанова - Вълканова. Баков завоюва с над 20% разлика.

Първомай

Николай Митков съумя да резервира поста си по безапелационен метод на балотажа. Той завоюва доверието на 70,07 от първомайци, а Чавдар Здравчев от ПП-ДБ 29,05%.

Сопот

С нов кмет е и Сопот. В кметския стол сяда Стоян Стоенчев от МК Българска социалистическа партия за България. От мястото си потегля досегашният кмет Деян Дойнов. 10% се оказа разликата сред двамата на втория тур.

Стамболийски

Петър Неделев от Алтернатива за жителите смъкна от кметското място Георги Мараджиев, който имаше два мандата зад тила си. На балотажа Неделев събра 59,36% от гласовете, а досегашният кмет 39,21%

Съединение

Жителите на община Съединение избраха за кмет претендента от Български земеделски народен съюз Георги Руменов. Той сяда на мястото на досегашния властник Атанас Балкански от ГЕРБ. Точно 60 гласа разделиха двамата.

Хисаря

И в курортния град жителите ще бъдат ръководени от нов кмет. Ива Вълчева от Българска социалистическа партия завоюва борбата с Пенка Ганева. Новата кметица събра 53,43% от гласовете, до момента в който за Пенка Ганева гласоподава 45,10% от хисарци.

В останалите общини кметове се избраха още на първия тур на 29 октомври.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР