23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие

...
23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие
Коментари Харесай

23 партии и 11 коалиции ще участват в изборите

23 партии и 11 обединения са подали документи за присъединяване в идните избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, оповестиха от Централната изборна комисия. Крайният период за това изтече в 17 часа през днешния ден.

Всички, подали документите си в период, ще бъдат регистрирани от ЦИК в изискванията на по този начин наречената " неприключила инспекция ". Главна дирекция ГРАО в Министерство на регионалното развитие ще ревизира описите, показани от партиите и обединенията до 27 април. ЦИК ще вземе решение за изтриване, в случай че има групировка с неточна подписка, заяви БНР.

От четвъртък ЦИК ще приема документи за регистрация на инициативните комитети за издигане на самостоятелни претенденти за членове на Европейския парламент.

Вече един предприемчив комитет, предварително, е подал документите си.

От на следващия ден стартира и регистрацията на кандидатските листи в ЦИК на партиите и обединенията за присъединяване в изборите за евродепутати.

Листите за изборите за Народно заседание се подават в районните изборни комисии. Срокът за регистрация на кандидатските листи и за двата типа избори е до 17:00 ч. на 7 май.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР