Все повече китайски разработчици на чипове сглобяват част от продукцията

...
Все повече китайски разработчици на чипове сглобяват част от продукцията
Коментари Харесай

Китай заобикаля през Малайзия US ограниченията за чипове

Все повече китайски разработчици на чипове сглобяват част от продукцията си в Малайзия като застраховка против евентуално стягане на американските наказания против полупроводниковата промишленост на комунистическата страна, оповестява " Ройтерс ", като цитира свои източници от сектора.

Става дума най-много за графични ускорители, които през последните години се употребяват за характерни задания като тези, свързани с криптовалутите и изкуствения разсъдък. Заявките в Малайзия за момента включват пакетирането на чиповете, което не е под рестрикциите на Съединени американски щати.
 Нарастваща конкуренция сред фирмите за чипове с AI: акциите на тайванския водач MediaTek нарастват с 40%
Нарастваща конкуренция сред фирмите за чипове с AI: акциите на водещ производител нарастват с 40%

Променя ли се към този момент световният пазар на смарт телефони?

Изборът на дестинация не е инцидентен. В Малайзия се опаковат 13% от чиповете в международен мащаб, има опитни фрагменти и упоритостта на държавното управление на страната е да се доближат равнища от 15 на 100 до края на десетилетието. Традиционно политическите връзки с Китай са положителни, което също е фактор.

Пакетирането на чиповете е значимо, тъй като използването на съвременни технологии в него може доста да усъвършенства представянето им. Това изисква профилирано съоръжение и опасенията в Китай са, че Съединени американски щати ще наложи ограничавания върху износа му - по същия метод, по който сега Пекин е с отсечен достъп до машини за прецизна литография.
 На фона на напрежението с Китай, европейски компании влагат в произвеждане на чипове във Виетнам
На фона на напрежението с Китай, европейски компании влагат в произвеждане на чипове във Виетнам

BE Semiconductor Industries е получил утвърждение да направи първична инвестиция от 5 милиона $ за наемане на фабрика

Има компании от комунистическата страна, които освен вършат поръчки в Малайзия, а непосредствено стъпват на нейна територия. Сред тях е произлязлата от Huawei Xfusion, която в партньорство с локалната NationGate ще създава сървъри за AI задания. Има още най-малко половин дузина компании от Китай, които работят по свои фабрики и развойни центрове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР