Войната в Газа заема важно място в наградите Пулицър и

...
Войната в Газа заема важно място в наградите Пулицър и
Коментари Харесай

Награди Пулицър за отразяване на войната в Газа

Войната в Газа заема значимо място в премиите " Пулицър " и включваха специфична премия за публицисти, отразяващи спора сред Израел и Хамас.


Вестник " Ню Йорк Таймс " получи " Пулицър " за интернационален репортаж за " широкообхватното и разкриващо отразяване на смъртоносната офанзива на Хамас в южната част на Израел на 7 октомври ", както и за отразяването на " огромния и гибелен отговор на израелската войска ".

Междувременно Ройтерс завоюва премията за снимка на изключителни вести за " суровото и незабавно " отразяване на нападението на 7 октомври и израелския отговор, а със специфична грамота бяха отличени " публицистите и медийните служащи, отразяващи войната в Газа ".

" Тази война лиши живота и на поети и писатели ", съобщи комитетът. " Тъй като премиите " Пулицър " се присъждат в категориите публицистика, изкуство и литература, ние означаваме загубата на скъпи документи за човешкия опит. "

Наградите, раздадени в Колумбийския университет, идват в миг, когато нюйоркският лицей се сблъска с отзив, откакто прикани полицията да разпръсне пропалестински протестиращи. Полицията значително блокира достъпа на медиите до мястото на събитието и заплаши студентите публицисти, отразяващи събитията, с арест.

Двама от редакторите на студентския вестник " Колумбия " описаха в публикация през уикенда " потискането " на репортажите от страна на университета, в това число закани за арест от страна на полицията и претенции от страна на университета за предаване на видеоклипове и фотоси.

С други награди бяха отличени репортажи на американски публицисти, отдадени на детския труд на мигранти, расовото неравноправие в правната система и насилието с огнестрелно оръжие.

Авторката Джейн Ан Филипс завоюва премията за художествена литература за романа си " Нощна стража ", разказващ за майка и щерка по време и след Гражданската война в Съединени американски щати. Наградата за нехудожествена литература бе присъдена на книгата на Нейтън Трал " Един ден от живота на Абед Салама: анатомия на една йерусалимска покруса ".

Комитетът похвали " точно отразения и съкровен роман за живота под израелска окупация на Западния бряг, разказан посредством портрета на палестински татко, чийто петгодишен наследник умира в огнена злополука на учебен рейс, когато израелските и палестинските избавителни екипи се забавят поради разпоредбите за сигурност ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР