Във войната между музикалния бизнес и AI компаниите се отвори

...
Във войната между музикалния бизнес и AI компаниите се отвори
Коментари Харесай

Музикалната индустрия има нов враг и той е... Microsoft

Във войната сред музикалния бизнес и AI фирмите се отвори нов фронт, който се обрисува с невиждани досега мащаби - не какъв да е, а Microsoft даде на потребителите опция да основават музика по малко изложение.

Става дума за нова интеграция в за браузъра Edge. Тя надгражда познатия Bing Chat с спомагателни плъгини за най-различни функционалности. Една от тях свързва бота с известната платформа за музика.
 Изкуственият разсъдък, който към този момент оказва помощ и в писането на романи: един образец от Австрия
Изкуственият разсъдък, който към този момент оказва помощ и в писането на романи: един образец от Австрия

Пред Money.bg приказва писателят и учител във Виенския стопански университет - Мартин Гисвайн

След като я активирате, просто би трябвало да кажете на бота да ви композира ария - да вземем за пример, пламенно електронно парче. Ето можете да чуете какво се получи при нашия опит.

Интересно е, че песента включва и релативно безапелационни вокали и текст, който е не по-лош (или не по-добър) от продукцията на много изцяло човешки реализатори.

Тъй като в Money.bg сме се събрали фенове на в действителност разнородни музикални жанрове, дадохме на AI да ни измисли и електро рок парче - ето го. Не е зле.

Любителите на по-тежката музика също няма да останат разочаровани. Ето е нашата къса комбинация в жанр индъстриъл дет метъл. Балсам за ушите.

Защо това е значимо

Използването на AI за основаване на музика не е нещо ново, само че досега положителни резултати можеха да се чакат единствено от много тясно профилирани платформи, които или имат безценен абонамент или изискват мощен компютър, с цел да работят локално.

Те са ориентирани към консуматори, които по този начин или другояче имат интерес към основаването на авторски песни или най-малкото към основатели на наличие, които търсят тъкмо избран саундтрак за свое видео.

През интеграцията в Copilot Suno е безусловно " на една ръка разстояние " от всеки ползвател, а резултатът е много порядъчен. Не е инцидентно, че и, че партньорството " ще разкрие нови хоризонти за творчеството и заниманието ".
 Universal Music Group разгласи война на AI
Една от най-големите звукозаписни компании разгласи война на AI

Според нея изкуственият разсъдък е " екзистенциална опасност " за промишлеността

Изпълнители, продуценти и издатели обаче не се забавляват. AI основава нови песни, откакто е бил подготвен с хиляди съществуващи - и надалеч не за всички от тях е получено позволение. Не е инцидентно, че премиите Грами изрично не позволяват песни, основани от изкуствен интелект.

Опасението на промишлеността е, че трудът на заетите в нея ще бъде сменен от продукцията на машините и появяването на нов елементарен инструмент няма по какъв начин да ги прави по-спокойни.

Бъгове не липсват

За момента Copilot и Suno евентуално няма да докарат Шакира и Ед Шийрън до просешка сопа. Най-малкото тъй като интеграцията колкото да работи.

Чат ботовете са известни със своята податливост да не вършат това, което се чака от тях и този на Microsoft не е изключение. При нашите проби на няколко пъти Copilot и Suno връщаха единствено текст на ария или известие за неточност.
 Икономиките, които ще се възползват най-вече от технологиите с изкуствен интелект
Икономиките, които ще се възползват най-вече от технологиите с изкуствен интелект

Съперничеството сред Китай и Съединени американски щати за пазарно водачество в AI технологиите може да има " позитивни последствия " за други страни

Даже при триумф, нямате елементарен достъп до основаната от вас ария - можете да я чуете, само че не можете да я свалите или да удължите нейната дълготрайност. Има и " невидимо " ограничаване от 10-ина опита дневно, след което би трябвало да се регистрирате в платформата на Suno.

Там без пари получавате заеми за 10 песни на ден без право за комерсиална приложимост, а 8 $ на месец ви разрешават достъп до запас за 500 комерсиално употребявани песни.

При основаване на ново парче от време на време излизат неточности или не се съблюдава изцяло описанието - изключително, в случай че желаете да извършите чист инструментал.

Платформата се развива и евентуално партньорството с MS най-малкото ѝ дава опция да се възползва от огромни хардуерни запаси. Ние ги употребихме, с цел да създадем къса ария в известния у нас род поп-фолк. Ето чуйте по какъв начин AI си показва идващия чалга шлагер...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР