Украинският президент Володимир Зеленски поиска от американските конгресмени военна помощ

...
Украинският президент Володимир Зеленски поиска от американските конгресмени военна помощ
Коментари Харесай

Руската армия е бомбардирала театър в Мариупол

Украинският президент Володимир Зеленски изиска от американските конгресмени военна помощ и прикани за още наказания против Русия. Руският президент Владимир Путин съобщи, че глобите на Запада са нанесли удар по световната стопанска система. Руската войска е бомбардирала довечера спектакъл в обсадения Мариупол, където леговище са намерили стотици хора, съобщи Би Би Си. Броят на жертвите не се оповестява. По-рано съветска офанзива против Чернигов лиши живота на 10 цивилни.

10 души на опашка за самун бяха убити при съветска офанзива в Чернигов, заяви украинската прокуратура. При обстрела са потърпевши и жилищни здания. Градът е на стратегическо място, на север от Киев, покрай границата с Беларус.

Жилищни здания станаха цел на съветски обстрел и в Киев. 12-етажен блок е отчасти опустошен. Двама души са потърпевши, 35 са евакуирани.

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към Конгреса на Съединените щати посредством видеовръзка. Зеленски прикани конгресмените да обезпечат въвеждането на зона, неразрешена за полети над Украйна, или да снабдят страната с противовъздушната система С-300 и военни самолети като опция.

" Имаме потребност от вас тъкмо в този момент. Точно в този момент! Помните ли Пърл Харбър? Ужасното утро на 7 декември 1941 година, когато небето ви стана черно от атакуващите ви самолети. Просто си го спомнете ", съобщи Зеленски.

Президентът на Русия Владимир Путин още веднъж съобщи, че Москва няма за цел да окупира Украйна и изясни претекстовете зад дейностите си.

" Заплахата беше действителна. Вече в обозримо бъдеще, с задгранична техническа помощ, пронацисткият режим в Киев би могъл да се снабди с оръжия за всеобщо заличаване и цел за него би била Русия, несъмнено ", съобщи Владимир Путин.

Досега в Европейския съюз са пристигнали 3 милиона украински бежанци и половината от тях са деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР