Учените отдавна знаят, че консумирането на алкохол в умерени количества

...
Учените отдавна знаят, че консумирането на алкохол в умерени количества
Коментари Харесай

Как умерената употреба на алкохол предпазва сърцето?


Учените от дълго време знаят, че консумирането на алкохол в умерени количества пази сърцето . И към този момент са стъпка по-близо до разбирането за какво.

Изследователи от изследване върху мишки имат вяра, че използването на дребни количества алкохол може да отбрани сърцето, тъй като задейства ензим, който слага органа под здравословно равнище на стрес и го прави по-силен.

Изглежда, че ензим, наименуван алдехид дехидрогеназа-2 (ALDH2) , оказва помощ за преправянето на токсичните странични артикули от разлагането на алкохола. Както и ни оказва помощ да се отървем от молекулата, която сърдечните кафези основават, когато претърпят огромни увреждания, като сърдечен удар. Това изказване споделя екипа на Института по биомедицинска просвета към Университета в Сао Пауло, Бразилия и Станфордския университет в Съединени американски щати.

Когато сърдечните кафези са изправени пред стрес, те основават огромно количество от тип съединяване, наречено алдехид, което е прекомерно токсично и може да повреди структурата на клетките. ALDH2 почиства алдехидите от сърцето.

Сърдечните кафези основават биохимична памет за отбрана от напрежението, прочут също като предварителна подготовка. Когато клетките са сложени на по-високо равнище на стрес, те знаят по какъв начин да се оправят с тях.

Проучването демонстрира, че умереното пиянство може да отбрани сърцето, само че всичко зависи и от ДНК на човек. От Световната здравна организация предлагат като здравословна доза алкохол на ден, не повече от две чаши бира или вино.

Свързани публикации.. Кръвоснабдяването на сърцето въздейства на неговата функционалност 0 Имам звук на сърцето. Опасно ли е? 0 Защо сърцето от време на време хвърля тромби? 0

Учените са считали, че неналичието на О2 поврежда сърцето по време на сърдечни пристъпи. Но нови данни сочат, че уврежданията се предизвикват от метаболизма на сърдечните кафези, които се срутват и кислородът още веднъж влиза в тъканите.

„ В новото ни проучване наблюдавахме, че интензивността на ALDH2 в сърцето, изложена на етанол преди исхемично-реперфузионното увреждане, остава равна на тази, следена в крепко сърце. Вярваме, че стресът, породен от умерена доза алкохол, оставя памет и клетката се научава да поддържа ALDH2 по-активен ", споделят откривателите.

Констатациите са оповестени в списание Cardiovascular Research.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР