Трима новозеландски политически лидери се споразумяха да сформират следващото коалиционно

...
Трима новозеландски политически лидери се споразумяха да сформират следващото коалиционно
Коментари Харесай

Луксън от Нова Зеландия сключва сделка за ръководене на ново коалиционно правителство

Трима новозеландски политически водачи се споразумяха да образуват идващото съдружно държавно управление, поставяйки завършек на траялите повече от месец договаряния по отношение на политическата им стратегия и подготвяйки сцената за консервативния водач Кристофър Луксън да стане министър-председател.

Луксън, който управлява дясноцентристката Национална партия, разгласи в четвъртък, че неговата партия е сключила съюз с консервативната ACT и популистките партии Нова Зеландия преди всичко, като им дава задоволително места за ръководство.

Националната партия на Луксън завоюва 38 % от гласовете на изборите в Нова Зеландия на 14 октомври, най-големият % от всички партии, до момента в който ACT завоюва 9 %, а Нова Зеландия First 6 %.

Лидерите на трите партии ще затвърдят съюза си на гала по сключване в петък в Народното събрание, след предстоящата ратификация на съглашението от техните партии.

Провлачени договаряния

Докато Луксън беше съдбоносен да стане министър-председател заради мощното показване на неговата партия на изборите, бяха нужни шест седмици сложни договаряния, с цел да се реализира единодушие по обща политическа платформа с съдружните сътрудници, които водеха акция за разнообразни политики във връзка с данъчното облагане, расовите връзки и стопанската система ръководство.

„ Наистина се гордея с договарянията “, сподели Луксън. „ Когато на следващия ден видите споразуменията, ще разберете какъв брой изчерпателни са те. Покрихме голямо количество материал. “

Luxon сподели, че възнамерява да разгласи министрите в своето съдружно държавно управление след формалното сключване в петък.

Лидерът на ACT Дейвид Сиймор и първият началник на Нова Зеландия Уинстън Питърс се кандидатират за вицепремиер.

Нова Зеландия има служебно държавно управление, откогато гласоподавателите сложиха завършек на шестгодишното ръководство на лявоцентристкото лейбъристко държавно управление на изборите през октомври.

Лейбъристът Крис Хипкинс, който размени Джасинда Ардърн като министър-председател през януари, призна провалянето си няколко часа след затварянето на изборните секции.

Неговата партия завоюва 27 % от гласовете, изоставайки от консервативната Национална партия с повече от 10 пункта.

Националната партия на Luxon даде обещание да забрани мобилните телефони в учебните заведения, да се бори с престъпността и да анулира плануваните нараствания на налозите върху горивата през първите 100 дни на власт.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР