През следващите дни въздушната маса над страната ще е нестабилна.

...
</TD
>През следващите дни въздушната маса над страната ще е нестабилна.
Коментари Харесай

В Благоевград температурите ще останат високи, но ще превали

През идващите дни въздушната маса над страната ще е нестабилна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има и условия за градушки.

На места в Западна и Централна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места. В сряда минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, а оптималните - сред 21° и 26°, в четвъртък и петък дневните ще се намалят доста и оптималните на всички места ще са под 20°.

В събота и неделя ще бъде най-вече слънчево, след обяд над планините с развиване на купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне, в неделя ще се ориентира от юг. Температурите ще се покачат с 4-5 градуса.

В понеделник още веднъж над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се покачва вероятността за краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии на повече места в страната.

В Благоевград и на следващия ден времето ще остане най-вече слънчево. В сряда и четвртък обаче се чакат валежи, като те ще бъдат съпроводени с гръмотевични стихии. Температурите обаче ще останат към 20 градуса.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР