Стотици се събраха в неделя вечерта, за да изгледат за

...
Стотици се събраха в неделя вечерта, за да изгледат за
Коментари Харесай

Стотици гледаха на живо премиерата на новото видео на Любо Киров „Восъчен герой“

Стотици се събраха в неделя вечерта, с цел да изгледат за първи път новото видео на Любо Киров към песента „ Восъчен воин “. Точно в 21:00 беше премиерата онлайн пред почитатели и другари в границите на събитието Sofia Finest 2023, като част от Sofia Summer Fest. Едновременно с това видеото беше оповестено и в YouTube.

„ Благодаря на всички, с които споделихме първото гледане на „ Восъчен воин “ онлайн. Това беше премиера, каквато не е имало до момента, когато приказваме за представянето на нов музикален видеоклип “, показа след събитието Любо Киров.





Режисьор е Валери Милев, който, въодушевен от рок енд рол звученето на песента, включва доста екшън фрагменти във видеото.

„ Восъчен воин “ е безусловно друго нещо, което се случва в моята кариера. Аз съм извънреден почитател на рока. Както се споделя, без значение от стила, който вършим в музиката, рок енд ролът е по-скоро метод на живот. Аз постоянно съм живял като рок енд рол музикант, само че в този момент към този момент чувате по какъв начин и пеенето ми дава отговор на този характер “, признава Любо Киров.

В центъра на сюжета е обликът на восъчния воин.



„ Восъчните герои са освен вътрешни демони, с които се борим. Восъчните герои са хора, които имитират действия, с които се занимават. Аз мразя лъжата в изкуството, тъй като тя постоянно става ясно. Това са и тези восъчни герои във видеоклипа, който е дело на огромния Валери Милев. За мен е чест да работя с него, фантазия и към този момент сбъдната фантазия “, добавя изпълнителят.

За първи път той изпя песента пред аудитория по време на премиите на БГ Радио тази година и реакцията на почитателите разумно докара до реализирането му като сингъл (издава „ Вирджиния Рекърдс “) с видео към него. 

„ Восъчен воин “ ще бъде и част от „ Турне 2023 “ на Любо Киров, което стартира с две дати в Пловдив - на 2 и 3 август в Античния спектакъл. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две следващи вечери в зала 1 на НДК. Предстои прибавянето на още дати. На сцената с Любо Киров още веднъж ще бъдат Голямата тайфа и доста гост-изпълнители.



Ето градовете и датите от Турне 2023:
Пловдив, Античен спектакъл, 2 август (разпродаден)
Пловдив, Античен спектакъл, 3 август
Бургас, Летен спектакъл, 10 август
Варна, Летен спектакъл, 20 август
Стара Загора, Летен спектакъл, 23 август
Велико Търново, Летен спектакъл, 1 септември
Русе, Летен спектакъл, 08 септември
София, зала 1 на НДК, 8 ноември
София, зала 1 на НДК, 9 ноември

„ Турне 2023 “ на Любо Киров е най-продаваното събитие все още в класацията на една от известните платформи за продажба на билети Eventim.
Годината стартира извънредно сполучливо за Любо Киров. Албумът му „ Целуни ме “ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та.

Той беше един от огромните спечелили на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „ БГ албум “ и „ БГ реализатор “.

В края на март Любо Киров беше почетен с премия „ Икар “ в категория „ Атракционно и театрално изкуство “ за приноса му в музикално-сценичното изкуство.

Той получи и оценката „ Златно перо “ за принос към българските просвета и изкуство.

В началото на февруари песента му „ Усеща се мощ “ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална ранглиста БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и измежду артистите с открояващи се достижения и блестящо наличие в музикалния живот през 2022, включващи албума " Целуни ме ", впечатляващия едноименен концерт в зала " Арена Армеец ", както и националното музикално турне.

Поредна година той още веднъж е в класацията на влиятелното списание Forbes „ Топ 70 на българските звезди “, което го сложи на най-предно място, като музикален реализатор.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР