Следващото поколение мобилни мрежи вече се тества не само на

...
Следващото поколение мобилни мрежи вече се тества не само на
Коментари Харесай

Китай тества 6G от Космоса с нов сателит

Следващото потомство мобилни мрежи към този момент се тества освен на Земята, само че и в галактически условия. Най-големият китайски телеком - China Mobile, разгласи изстрелването на нов пробен спътник с 6G технологии.

Целта е да се изпита интегрирана галактическа и наземна връзка, като в създаването са взели участие и учени от академията на науките на комунистическата страна.
 Състезание за 6G: Китай желае да форсира развиването на технологията
Състезание за 6G: Китай желае да форсира развиването на технологията

Китайското държавно управление ще форсира работата както по 5G, по този начин и по 6G

Системата е основана на програмен продукт и хардуер локално произвеждане, като тя разрешава гъвкаво потребление на базовите мрежови функционалности. Сателитът лети на 500 км от нашата планета, като съгласно телекома това води до понижено времезакъснение и по-висока скорост на транспорт на данните спрямо изкуствените спътници на по-далечна орбита, написа China Daily.

В Космоса е изведен и още един спътник, който обаче употребява 5G технология.

Китай работи за това 6G мрежите да влязат в всеобща употреба към 2030 година, като за задачата би трябвало да има дефинитивни стандарти през 2025 година
 Станаха ясни някои от предварителните спецификации на 6G
Станаха ясни някои от предварителните спецификации на 6G

Все още сме надалеч от повсеместен стандарт за мобилните мрежи от последващо потомство

" Всички ще запитат дали е нужна още по-висока скорост след 5G, само че в действителност 6G технологията е обвързвана повече с ръководство на обществото и мрежите и по-високата им " просветеност ". В момента 5G базовата станция единствено получава и изпраща информационни сигнали. В ерата на 6G базовите станции ще поддържат освен връзка, само че и ще могат да засичат с радиовълни околната среда с формите и придвижването на обектите. Това освен ще усъвършенства представянето им, само че и ще разшири вероятните приложения ", съобщи пред CGTN в края на предходната година Ванг Жикин, зам.-ръководител на Китайската академия за осведомителни и информационни технологии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР