Синя България“ е заявление за нов стил и за ново

...
Синя България“ е заявление за нов стил и за ново
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков:„Синя България“ е заявление за нов стил и за ново лидерство, което липсва в българската политика

„ Синя България “ е заявление за нов жанр и за ново водачество, което липсва в българската политика, сподели на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин проф. Вили Лилков.

Регистрирахме коалиция „ Синя България “ за присъединяване в парламентарните и в европейските избори на 9 юни с желанието да обединим разпиляната десница. Успяхме да обединим осем политически партии, което за нас е сериозен триумф, добави той.

По думите му „ Синя България “ е отговор на това, което се случва в българската политика. " Едно от заявките на обединението е, че няма да допуснем в бъдещия парламент и да извършват лидерската роля и да задават дневния политически ред на българското общество ", добави проф. Лилков.

Ще подадем ръка на " - " за правосъдната промяна, която остана неизпълнена. Ще поддържаме конституционни промени, в случай че се постанова да се вършат още веднъж, само че не по метода, по който се правеха в последните години, посочи той.

Коалиция „ Синя България “ записва листа на претенденти за народни представители във Видински изборен регион. Водач е проф. Вили Лилков, който показа листата. На второ място е магистърът по „ Социален мениджмънт “ и дълготраен чиновник на Община Видин в направление „ Превенция на зависимости “ Красимира Елисеева.

Д-р Валери Велков е на трета позиция. Той работи като шеф отдел „ Здравеопазване “ в Българската организация по сигурност на храните във Видин и е общински консултант в Община Димово.

Четвърта в листата е доктор Виолета Дочкова – дълготраен шеф на видинската болница, която сега е шеф на филиала за незабавна здравна помощ в Белоградчик.

На пето място е магистърът по стопанска система Димитър Тонев. Той е някогашен заместник-кмет на община Белоградчик, шеф и някогашен шеф на „ Бюро по труда “ в Белоградчик. Женен с две деца и двама внуци.

Следваща в листата е доктор Маргарет Димова, която е приключила Медицинска академия и работи като съдов хирург в София.

На седмо място е Верислава Пандолфини, която е приключила Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Проф. Лилков посочи, че листата е уравновесена по пол и по специалности, има представители от общините Белоградчик, Димово и Видин.

По думите му определените народни представители от „ Синя България “ от района поемат ангажимент и отговорност за цялостно взаимоотношение и работа с общинските администрации, регионалния шеф и всички институции в област Видин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР