С годините чалгата се индустриализира и успя да зарази като

...
С годините чалгата се индустриализира и успя да зарази като
Коментари Харесай

Ивайло „Нойзи“ Цветков: С годините чалгата се индустриализира и зарази като “червен вятър” обществените отношения у нас

С годините чалгата се индустриализира и съумя да болести като “червен вятър ” публичните връзки у нас. Това разяснява в предаването “Стълбището ” на Дарик журналистът и държавник Ивайло “Нойзи ” Цветков. Той акцентира, че заобикаля носталгията, макар че от време на време се връща години обратно. “Имахме план и идея, бяха хартиени времена, само че има доза носталгия, изключително в градската среда ”, разяснява Нойзи.
Разомагьосване
“Аз виждам една разомагьосана България. Основно по отношение на вярата си за бъдещето, в случай че изобщо, несъмнено, може да се обобщава. Защото, знаеш, че обобщението не е симптом за най-високи разсъдък. Но, в случай че би трябвало да се вършат паралели, тогава ние в действителност, тук за улеснение да употребявам термина “градски интелигенция ”, фактически вярвахме, че нещата ще тръгнат в посока, в случай че не Австрия, то най-малко Словакия или нещо сходно. И изключително във връзка с медийна среда, политически натюрел и връзки, каквито се развиваха в България. Но това по една или друга причина не стана ”.

Оказа се, че сме страдали от някаква краткотрайна “настинка на идеализма ” и тя последователно мина
“Има и културни пластове, тъй като въпреки всичко приказваме за времена, когато цифровата гражданска война занапред предстоеше под всичките ѝ форми. Като почнем от повсеместен достъп до интернет и свършим до обществени мрежи. Да имаш компютърче в ръката беше към момента немислимо.

Втори културен слой - ние бяхме като Давид против Голиат, някакви борци против чалгата, която се зараждаше по това време. Искахме тя да бъде остракирана отвред и да си седи в съответните увеселителни места. А то стана напълно противоположното ”.
Чалгата се индустриализира и по-късно като “червен вятър ” болести и публичните връзки
“Просмука се по някакъв метод, отрази се. Рисуваше едни обикновени мисловни модели, без да знае, че са такива, които по подражателна линия се отразиха на метода на мислене на цялото културно равнище на идващите генерации. Това не е обвиняване към поколенията. Ако създадем връзка с днешното време, изключително след последната година се разбра, че и ние градските идеалисти и селските тарикати сме супер обречени да живеем в един модел, който не просто не може да бъде опустошен.

Подозирам, че той се харесва значително от властта като вертикал надолу. В този смисъл настава едно разомагьосване за хора като нас, които тогава в действителност имаха вяра в “синята концепция ” и така нататък И в последна сметка да кажем простичко, че не стана тъкмо по този начин ”.

Целияразговор с Ивайло „ Нойзи “ Цветков, слушайте в атачмънта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР