Роскосмос е публикувал видео, в което показва какво виждат космонавтите

...
Роскосмос е публикувал видео, в което показва какво виждат космонавтите
Коментари Харесай

Какво виждат космонавтите в капсулата при приземяване (ВИДЕО)


Роскосмос е разгласил видео, в което демонстрира какво виждат космонавтите при приземяване в капсулата.

На страницата на корпорацията във Фейсбук са оповестени подробни пояснения какво се случва с летателния уред при връщането му на Земята.

На страницата си във Фейсбук Роскосмос е разгласил няколко видеа, в които показва по какъв начин точно се случва разделянето на кораба „ Союз ТМА-19М “ на три отсека: приборно-агрегатен, спускаем уред с космонавтите и битов отсек. След това е демонстрирано навлизането на апарата с космонавтите в атмосферата и най-после – приблизителната картина на това, което вижда екипажът от вътрешната страна на този стадий.

На височина 10,5 километра скоростта на апарата доближава 220 м/сек, след което „ сработва пиротехническата система за изстрелване на покрива на парашутния резервоар “, разяснява Роскосмос.

Покривът на този резервоар задейства спирачен парашут, който се откача от капсулата на височина 8,5 километра. Сработва главният парашут, с който капсулата се снижава по-нататък.

Капсулата на кораба „ Союз ТМА-19М “ с членовете на 47-ата експедиция – космонавта на Роскосмос Юрий Маленченко, астронавта на НАСА Тимъти Копра и астронавта на ESA Тимъти Пийк – се приземи наред на 18 юни в казахстанската степ.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР