Разказите на хора, които са излезли от кома, си приличат.

...
Разказите на хора, които са излезли от кома, си приличат.
Коментари Харесай

В преживявяния, близки до смъртта: Бг знаменитости видели Бога, дал им втори шанс за живот на земята

Разказите на хора, които са излезли от кома, си наподобяват. Във всички се приказва за неземна светлина, успокоение и естетика, в които човешкото схващане продължава да живее даже и без тяло. В тази искряща атмосфера някои виждат Бог, други – бели същества, с които беседват. Сред известните персони в България има такива, които описват своите странни истории след излизането от кома, а бизнес дамата Ваня Червенкова даже написа книга, отдадена на чудотворното й освобождение от физическата гибел.

Тя изпада в кома, откакто в нея са изстреляни няколко патрона пред очите на щерка й преди повече от 10 години. Лекарите са скептични за оцеляването й. Но то се случва. Когато излиза от комата, Ваня споделя, че видяла Рая, Светлината и Бог. В Рая потънала в безцветна светлина без земен аналог. Бизнесдамата виждала всичко с очите си, само че не усещала тялото си. В красивото място й споделили, че ще живее, тъй като има незавършени каузи на земята. „ Аз съм една от дребното щастливки, които се радват на милосърдието на Господ, тъй като съм била там, където малко на брой са били, тъй като съм се върнала оттова, откъдето съвсем никой не се връща. Там се научих на амнистия. Ако на злото отговориш със зло, това е като бумеранг и ти се връща ”, безапелационна е Ваня.

След като отворила очи и излязла от комата, първата й мисъл била, че желае да се върне на оня свят. Не желала да продължи земния си път, който й се коствал противен и сив спрямо отвъдното. После пристигнала на себе си, припомнила си коя е в действителност и схванала, че би трябвало да живее, тъй като щерка й, която тогава е 7-годишно дете, има потребност от нея.

Певицата Кали споделя за висок добър човек, който й оказал помощ да слезе по една стълба, след което тя излязла от комата. Изпаднала в нея поради доста тежка злополука и една седмица била сред живота и гибелта през 1991 година Това, което видяла, до момента в който била в това положение, видял и брат й Пламен, който от все сърце се молел сестра му да се оправи. „ Пред очите ми се спусна стълба от горната страна. По нея слезе човек – висок и с доста богатства физиономия, дълга коса и сива тога. Хвана ми ръката и сподели: „ Ти ще се излекуваш ”. После отворих очи ”, спомня си Кали.

Актьорът Христо Мутафчиев се оправи след инсулт и тежка интервенция по-късно. При срещата си със гибелта артистът видял умрялата си баба Зорка, която го върнала към света на живите. Докато бил в кома, виждал с духовното си зрение ярки цветове - от яркочервено, наситено синьо, съвсем до черно. Багрите прекосявали от топли към студени. Нямало тунел, нямало кулоар. Когато очите му потънали в цялостен мрак, внезапно ослепителен лъч прорязал тъмнината. Христо разказва този вързоп светлина като „ лъча на спасението ”, който го върнал към живота.

Певецът Любо Киров два пъти бил на косъм от гибелта – един път след спукан апандисит и един път след злополука. Когато получил перитонит, видял облика на Бог, който бил облян в бяла светлина. Чертите на лицето му не се различавали ясно, само че Любо с огромна акуратност разказва ръката му, която като че ли го погалила и му показала противоположния път. Съзрял Господ повторно, когато Любо и майка му се придвижвали с кола към вилата. Певецът карал с висока скорост и не съумял да завие. Двамата с майка му полетели с главата надолу и в този къс момент Киров видял като на лента целия си живот. Тогава като че ли някаква мощна ръка хванала колата, обърнала я и тя паднала на гумите си като в памук. „ Можехме да умрем, само че се измъкнахме живи, с помощта на Господ. Това е неговата обич ”, споделя изпълнителят.

Благой Иванов-Багата изпада в кома, откакто е смъртоносно прободен в софийско заведение. Хора от медицинския екип, следил Багата, издават, че откакто излязъл от кома, бълнувал и говорел странни неща. Твърдял, че вижда светец, облян в бяла светлина и усещал божията обич върху себе си. „ Знам единствено, че съзрях нещо като пламък. Не е инцидентно, че се разсъниха навръх Великден. Получих втори късмет за живот ”, споделя спортистът. А лекарите признават, че оцеляването и цялостното му излекуване е своебразно здравно знамение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР