Президентът на Грузия наложи вето на противоречивия законопроект за чуждите

...
Президентът на Грузия наложи вето на противоречивия законопроект за чуждите
Коментари Харесай

Президентът на Грузия наложи вето на противоречивия законопроект за чуждите агенти

Президентът на Грузия наложи несъгласие на спорния законопроект за непознатите сътрудници, който провокира всеобщи митинги в страната.

Спорните текстове минаха на трето, последно четене

„ Наложих несъгласие на така наречен съветски закон, който фактически е съветски по своята същина и дух . Той опонира на нашата конституция и на всички европейски стандарти, заради което съставлява спънка за нашия европейски път “, съобщи президентът Саломе Зурабишвили.

По-рано тази седмица Брюксел също предизвести, че противоречивите текстове могат да попречат на евроинтеграцията на страната и прикани държавното управление да ги отдръпна.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Опасенията са, че те са основани по модела на съветското репресивно законодателство и ще бъдат употребявани против съперници на ръководещите в Грузия.

Текстовете плануват всяка организация, които получава повече от 20% финансиране от чужбина, да се записва като „ организация, преследваща ползите на непозната страна “.

Недоволството е против закона „ за задграничните сътрудници “

Правителството твърди, че задачата е да се изсветли финансирането на неправителствените организации.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР