Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече днешното решение на Европейския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече днешното решение на Европейския
Коментари Харесай

Зеленски ликува след решението на ЕС за финансова инжекция

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова днешното решение на Европейския съюз да отпусне 50 милиарда евро грантове и заеми за страната му през идващите 4 години " значимо доказателство за европейското единение ".

Зеленски означи, че икономическата и финансовата непоклатимост на Украйна са не по-малко значими от военната помощ от Европейския съюз и глобите против Русия.

От целия пакет 39 милиарда евро ще бъдат употребявани напряко за покриване на бюджетните потребности на Украйна. Първият транш се чака през март - 4,5 милиарда евро.

В Брюксел унгарският министър председател Виктор Орбан изрази удовлетворение, че е съумял да подсигурява, че еврофондовете на Унгария няма да отидат в Украйна.

Орбан употребява визитата си в Брюксел, с цел да насочи заричане и към протестиращите там фермери от няколко европейски страни:

" Гласът на хората на улицата не се взема насериозно от водачите. Това е недостиг на народна власт. През юни ще има европейски избори. Трябва ни нов Европарламент. Трябва да намерим нови водачи, които в действителност съставляват народа ".

Поне от 5 европейски страни са протестиращите фермери в Брюксел - с към 1300 трактора, съгласно изчисленията на белгийската полиция. Те не бяха позволени наоколо до постройката, където заседава Съветът на Европейския съюз, по тази причина най-горещите подиуми се разгоряха пред Европарламента, който беше обстрелван с яйца и камъни.

Фермерите недоволстват от високите налози, прекомерно доста " зелени " правила и нечестна конкуренция с импорт на продукция от страни отвън Европейския съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР