Празничен благотворителен концерт Христос Воскресе- светла радост донесе!, със специалното

...
Празничен благотворителен концерт Христос Воскресе- светла радост донесе!, със специалното
Коментари Харесай

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Празничен благотворителен концерт „ Христос Воскресе- светла наслада донесе! ", със специфичното присъединяване на Фолклорен отбор „ Българе ", Калоферски гайдари и възпитаници, ще се организира в събота, 27 април от 12.30 ч. в пространството до градежа на новия православен храм „ Св. Патриарх Евтимий " в Люлин.

Събитието е кулминационната точка на три модулното Великденско празненство, проведено от Сдружение за народен и нравствен напредък " Св. Патриарх Евтимий Търновски " и от Столична Община- регион „ Люлин ". До в този момент всяко учебно заведение в региона имаше опцията да посади вековно дърво за здраве и разцвет в двора на храма, по време на акцията „ Засади бъдеще! ". Поставени са и табели с датата на засаждане, името на учебното заведение и къса поговорка, с която то се разпознава. Минути преди концерта ще бъде открита и Галерия с рисунки под надпис „ Великденски шарки, обич и Възкресение ". Произведенията са на възпитаници от 1-12 клас и са на тематика „ Възкресение ", „ Цветовете на Великден ", „ Молитва за мир ", „ Заедно можем ", „ За любовта ", „ Рисувам благополучие „ и „ Светлина и амнистия ".

Сдружението за народен и нравствен напредък " Св. Патриарх Евтимий Търновски " и църковното настоятелство провеждат деянията за създаване на общности и приобщаване към православието, културата и традициите на нашия народ. Храмът, отдаден на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради напълно с дарения и е подсилен от Българската православна черква, от Столичната община и от регион " Люлин ". В България няма различен храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий- един от най-всеотдайните ни духовници и книжовници, а всичко, което се прави е вяра, че значими неща могат сплотяват.

Всички могат да станат съпричастни към плана и да дарят на:

Банкова сметка за дарения: IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР