Петя на моята Петя“ под режисурата на Александър Косев откри

...
Петя на моята Петя“ под режисурата на Александър Косев откри
Коментари Харесай

„Петя на моята Петя“ откри второто издание на „Свети Влас Филм Фест“

„ Петя на моята Петя “ под режисурата на Александър Косев откри второто издание на кинофестивала „ Свети Влас Филм Фест “. Форумът продължава до 8 юли и ще предложи най-касовите български заглавия, заслужили необятен зрителски интерес.

Откриващата лента е на второ място в Топ 10 на най-гледаните български заглавия за 2022 година с близо 100 хиляди фенове. От тази година може да се гледа в стрийминг платформата HBO Max у нас, в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Хърватия, Сърбия и др. Филмът завоюва възторженостите освен на родната аудитория, само че сграбчи и премията на публиката в интернационалния фестивал „ Франкофилм “ в Рим.



Филмът беше показан от продуцента Николай Урумов и артиста Орлин Павлов, който влиза в ролята на Владо, бащата на Петя и нейна същинска опора.
„ Филмът е извънредно прочувствен – приказва за другарство, незаинтересованост, обич, за борбата на младите, по тази причина че би трябвало да отстояват себе си. Надявам се тези, които не знаят коя е Петя  - да прочетат, да научат за нейната лирика. Петя беше забравена. Нашата задача бе посредством този филм да я върнем на сцената назад ", показа пред публиката Николай Урумов.

Кинофорумът беше открит от артиста Мариан Вълев и от ръководителя на журито, режисьорът Мартин Макариев, а хост беше чаровната актриса Райна Караянева.
„ В тазгодишното издание на фестивала ще гледаме единствено български филми. Това е значимо, тъй като резервираме искрата обич към българската просвета, резервираме нашата народност в тези бурни, смътни времена на разделяне ", сподели Мариян Вълев, и уточни, че фестивалите, киното и изкуството сплотяват.





Председателят на журито Мартин Макариев уточни, че предлагането да ръководи на " Свети Влас филм фест " е първото, което приема измежду доста други.
" Мястото тук е ужасно. Имал съм опция да фотографирам в Свети Влас през годините – тук има доста сила, доста кино “, добави той.

Дневните прожекции в започващия ден от фестивала включваха премиерното заглавие „ Анна “ на режисьора Боримир Илков – Боно, дебютът в киното на режисьора Петринел Гочев - „ Български транспортен съд потъва в бурно море “ и „ Блок “ на Тодор Мацанов и италиански продуцент. Тази вечер от 21 ч. в Амфитеатър Арена в Свети Влас ще се излъчи първият български финансов трилър „ Борсови играчи “.

И тази година в границите на фестивала беше разгласен състезанието за сюжет за 15-минутен късометражен филм. Победителят ще получи 50 хиляди евро под формата на техника и услуги за снимане на кино лентата.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР