Първо трябва да увеличим часовете по български език и литература

...
Първо трябва да увеличим часовете по български език и литература
Коментари Харесай

Доц. Владислав Миланов: Културата на речта е основата на всяко об...

" Първо би трябвало да увеличим часовете по български език и литература в междинното учебно заведение и да накараме младите да се върнат към четенето на художествена литература. Богатството на лексикалната просвета ще пристигна от художествения текст ", показа доцент Миланов.

 

Той уточни, че доста хора имат по-високи оценки на изпитите по британски от тези по български език.

" Нека учат британски, само че в никакъв случай за сметка на родния си език. Все повече студенти демонстрират по-добра речева просвета на британски ", аргументира се преподавателят в СУ. 

 

И е безапелационен, " длъжни сме да опитаме, и да покажем на хората силата на българското слово, и да покажем, че не може да има езикова просвета, където няма просвета. Културата на речта е основата на всяко общество ". 

 

" Всяка нация от зараждането до актуалното развиване се стреми към високите пространства на културата и изразяването. Българският език е минал през комплициран исторически процес и ни е запазил като нация и еднаквост. Във времена на рецесия с лекост разрушаваме езиковата норма, единственото езикът може да помогне да запазим човешкото в себе си ", разяснява доцент Миланов.

 

Българският език е онази основа, която ни дава самочувствие, че сме хора, които могат да градят един логичен свят, уверен е доцент Миланов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР