Няма много жени, които да знаят какво искат… Странно започва

...
Няма много жени, които да знаят какво искат… Странно започва
Коментари Харесай

Жените, които знаят какво искат…


Няма доста дами, които да знаят какво искат… Странно стартира този текст, нали? Така ли е в действителност, или просто по този начин ви се коства, защото…

Една жена минава през доста стадии в живота си, преди да разбере най-важното, което иска… И първо трябват уроци по живот, трябват и въпроси, чиито отговори не знаем. После би трябвало да преживеем отговорите, да ги приемем, да се научим да ги обичаме и по-късно да искаме… да желаеме какво обаче?

Една жена схваща какво желае като преживее първата си огромна разлъка. Тогава стават ясни няколко неща: че любовта е сляпа единствено за известно време, че верният мъж и първата огромна обич са две разнообразни неща, че имаш мощ и сърце да преживееш всичко и че хората са разнообразни в своите показа за живот и от време на време просто се разминават… за положително.

Една жена схваща какво желае, когато осъзнае, че огромната обич не е като в приказките – тя е нейната приказка . Тогава се схваща, че “истинската ” значи единствено нейната. Не тази, която разказват историите или тази, която разказват клишетата, измислени от другите, а тази, която е за нея, единствено нейната. Тази, която може сама да отгледа, да създаде и да се грижи за тази обич. Да прави това, към този момент разбирайки и осъзнавайки, че единствено тази обич с времето става все по-хубава и колкото и да се оглежда, не би я сменила с нищо друго.

Една жена схваща какво желае, когато повярва в себе си. Тогава няма значение, даже целият свят да ти ръкопляска или да не те харесва. Имат значение единствено хората, които обичаш и те обичат, тези, които са до теб и споделят насладата ти или подават рамото си, с цел да опреш глава, когато овациите притихнат… Тогава могат да бъдат преминати всички провокации, всички високи летви да бъдат прескочени.

Една жена схваща какво желае, когато повярва, че не е неверно да искаш повече. Във време, в което дамите са хулени за това, че желаят доста, да осъзнаеш, че не неверно да искаш повече, е мощ. Да искаш най-хубавото за себе си и околните си хора – това е обич, грижа непоклатимост, сигурност и независимост. Свобода, която ти дава доста повече пространство да обичаш, да приемаш и да помагаш.

Една жена схваща какво желае, когато осъзнае, че има какво да даде. Няма по-хубаво чувство от това да знаеш, че можеш и имаш какво да дадеш на хората към теб. Че можеш да възпитаваш дете, че можеш да отглеждаш обич, можеш да постигаш своите дребни и огромни победи дарявайки, разбирайки, знаейки, давайки…

Една жена схваща какво желае, когато се научи да слуша сърцето си. Тогава тя може да прескочи планини, океани, да мине през места, през които другояче даже не би дръзнала да припари. Тогава фантазиите стават действителност и всички дребни победи водят до огромната другояче невъзможна цел. Не тъй като внезапно е станала допустима, а тъй като единствено сърцето стопява страха и знае най-добре къде желае да бъде.

Една жена схваща какво желае, когато изиска обич. Защото има мощ и сърце да преживее всичко, тъй като знае, че нейната обич е най-голямата, тъй като е повярвала в себе си и желае най-хубавото за нея и за околните ѝ хора.

Знae, че има какво да даде, страхът се е стопил, а тя единствено слуша сърцето си…

Текст: Fashion Inside

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР