НС се занимава с всичко останало, но не и с

...
НС се занимава с всичко останало, но не и с
Коментари Харесай

Гълъб Донев в Калофер: Парламентът се занимава с всичко, но ...

НС се занимава с всичко останало, само че не и с главната си активност - законотворчеството. Всички закони по ПВУ са импортирани от служебното държавно управление, само че не съм оптимист, че ще бъдат признати повече от 2 или 3 законопроекта по Плана. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който е в Калофер.

Той акцентира, че служебното държавно управление си е свършило работата, само че " плановете отлежават от октомври до момента, придвижването в Народното събрание е нулево. "  

" Ангажиран съм и ангажиран с това да приготвя служебното държавно управление с доклада, който би трябвало да представим за свършената работа ", служебният министър-председател. 

" Ще настояваме задължението, стихотворец от предходното държавно управление за въглищните централи, да бъде отложен във времето и преразгледан ", уточни още Донев в Калофер, представен от Bulgaria ON AIR. 

“Както са заложени параметрите в Плана за възобновяване и резистентност, не е добре за нас, защото държавното управление, което управляваше до 2 август 2022 година беше поело ангажимент за понижаване с 40 % на въглеродните излъчвания ”, означи Гълъб Донев. Той посочи, че това значи затваряне на съответни електроенергийни мощности, които работят с въглища, без това да е записано по този начин в проекта. 

Ако бъдат затворени, това ще нанесе голяма вреда върху българската стопанска система, разяснява служебният министър председател. 

" Ние сме в непрекъснат контакт с другите служби на Европейската комисия за това, което предходното държавно управление е заложило в проекта и през другите принадлежности имаме опция да предоговорим, в случай че това се схване от Комисията ", сподели още министър-председателят. 

Той означи, че проектът, както е подписан, задължава България още тази година да понижи с 10% въглеродните излъчвания. За нас не е задоволително, ще настояваме този стихотворец ангажимент от предходното държавно управление да бъде отложен във времето и преразгледан, да бъде призната друга насочна година, по която да се съпоставят въглеродните излъчвания, тъй че служебното държавно управление има своята отговорност пред българската стопанска система ", разяснява министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР