Нов тип инсталация на старозагорската компания Елфи Тех след броени

...
Нов тип инсталация на старозагорската компания Елфи Тех след броени
Коментари Харесай

Системи на българска фирма ще унищожават опасните отпадъци на всички големи болници в САЩ

Нов вид апаратура на старозагорската компания " Елфи Тех " след броени седмици ще бъде превозена в Съединени американски щати, с цел да преработва безотпадно рисковите медицински боклуци на една от огромните лечебни заведения в страната - а през идващите години ще бъдат доставени още десетки такива системи, оповестява районният уебсайт.

Електрипиролизната апаратура употребява патентована технология на компанията и трансформира биологичен материал, употребявани медицински произведения и така нататък в диметил етил, от който се получава метан - и то без обособяване на нездравословни излъчвания. Капацитетът ѝ е 900 кг рискови боклуци на час, като е планувано да работи в денонощен режим.
 Daewoo желае да гради вместилище за радиоактивни боклуци в Словения
Daewoo желае да гради вместилище за радиоактивни боклуци в Словения

Проектът е за близо 100 милиона $

Инсталацията отпътува за Съединени американски щати в средата на март, само че също така " Елфи Тех " има 10-годишен контракт за производството на сходни системи за всички огромни американски лечебни заведения - над 170 на брой.
 Такъв вид апаратура ще се употребява в американските лечебни заведения
Източник:

Такъв вид апаратура ще се употребява в американските лечебни заведения

Собственикът на компанията проф. Жеко Ганев разяснява пред dividend.eu, че при идната аудиенция на американските му сътрудници у нас ще се подписа контракт и за произвеждане на съоръжения за безотпадна преправка на остарели автомобилни гуми в печатарско мастило и тонер за принтери.

Технологиите на " Елфи Тех " ще се употребяват и за преобразяване на пластмасови боклуци и дървесина в амоняк и изкуствени торове.

А България?

" Елфи Тех " е учредена през 1990 година, като компанията създава разнообразни системи за филтриране на води и индустриални газове за потребностите на бизнеса. Важна нейна разработка е озонаторът, който се употребява като опция на хлора при водопречистването. Озонови технологии се използваха и за стерилизация по време на пандемията.
 За пръв път
За пръв път " Мини Марица Изток " изнася въглища в чужбина - за наша съседка

Плащанията са обезпечени посредством неотменим акредитив

Проф. Ганев твърди, че на няколко държавни управления е предложил електропиролизната апаратура като допустимо решение на казуса с въглеродните излъчвания на " Марица Изток ".
 Снимка 652632
Източник:

По думите му " с четири такива съоръжения можехме да решим казуса, само че никой в България не пожела това да се случи " - и в този момент към този момент компанията е прекомерно ангажирана с американския си план.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР