На последните няколко вота той е кандидат за народен представител

...
На последните няколко вота той е кандидат за народен представител
Коментари Харесай

Пламен Делев – бургазлията, изправил се очи в очи с глада на улицата и станал ангел за нуждаещите се

На последните няколко вота той е претендент за депутат от гражданската квота в листата на „ Изправи се, България “ за Бургас, защото поддържа обществените хрумвания на партията на Мая Манолова

Представяме ви Пламен Делев, който е добре прочут измежду бургазлии с огромното си сърце, с помощта на което нееднократно е протягал ръка на човек в потребност. Младият мъж има съществени офталмологични проблеми и все пак демонстрира благосклонност към хора, изпаднали в неволя. Именно поради проявената от него поддръжка към хора в неравностойно обществено състояние Пламен Делев бе номиниран в влиятелната ранглиста на Флагман.бг за " Личност на годината 2016 “.

На последните няколко вота той е претендент за депутат от гражданската квота в листата на „ Изправи се, България “ за Бургас, защото поддържа обществените хрумвания на партията на Мая Манолова.

Пламен е на 36 години, родом е от сунгурларското село Прилеп. Завършил е Националната гимназия по горско стопанство „ Христо Ботев “ във Велинград в компетентност „ Техник-лесовъд “, а висшето си обучение получава в УНСС – магистър в специалността „ Стопанско ръководство “. В момента той е записал „ Право “ във Великотърновския университет. Работил е в областта на туризма като член на Борда на шефовете на „ Дюни “ АД. Към днешна дата се занимава с недвижими парцели и е шеф на заведение в Бургас.

Пламен от години живее в Бургас и сигурно е добре прочут за множеството хора тук, защото е бил мотор на доста дела в поддръжка на хора в неравностойно състояние или изпаднали в последна потребност. Семеен е, има дете на 15 години. Той е член на Обществения съвет на ОУ „ Антон Страшимиров “ от три години, както и координатор на активността на Дружеството на инвалидите в Бургас.

През 2014 година Пламен Делев претърпява един от най-жестоките удари в живота си – получава тежък офталмологичен проблем, който го оставя без работа и безусловно го праща на улицата, където директно се сблъсква с грозното лице на мизерията и нищетата. Но Пламен съумява да се изправи, с помощта на протегнатата ръка на доста положителни хора, след което огромното му сърце в никакъв случай не подминава с равнодушие човек в потребност. Пламен става като брат и покровител за бездомните, за онеправданите, за болните и самотните възрастни хора, отхвърлени от фамилиите и околните си.

„ След като се разболях, станах неработоспособен и се стигна до такава степен, че останах без средства и на улицата. Това е един от най-тежките и отрезвителни моменти в живота ми. Няколко месеца живях на улицата и претърпях голям прелом. Там видях нещата с същинските им имена, същинското лице на мизерията. След като се появих в медии като Флагман.бг, доста хора ми помогнаха, съумях да си подредя живота, да си оправя ТЕЛК-а. Много хора ми помогнаха – с работа и чисто в битов проект с парцел чартърен. Тези хора до ден-днешен са ми другари. След това събрах сили и започнах да връщам положителното, което пристигна при мен “, споделя Пламен Делев.
 Пламен Делев е безапелационен, че в предизборната стратегия на „ Изправи се, България “ са залегнали положителни хрумвания и решения за доста от проблемите на хората с увреждания и здравословни проблеми, пенсионерите и хората от дребните обитаеми места
Той приема да влезе като гражданска квота в листата на „ Изправи се, България “ по ред аргументи. „ Реших, че досега съм помагал на единични хора по съответни проблеми, само че от Народното събрание ще мога да бъда световно потребен. Знам какви са проблемите на хората с увреждания, както и на маргинализираните групи в нашето общество “, споделя претендентът.

Пламен Делев е безапелационен, че в предизборната стратегия на „ Изправи се, България “ са залегнали положителни хрумвания и решения за доста от проблемите на хората с увреждания и здравословни проблеми, пенсионерите и хората от дребните обитаеми места. Освен това щом аз от улицата съм съумял да си подредя живота – да имам брачна половинка, дете, да имам специалност и настрана да отстранявам време и сила за благотворителни изяви, това би трябвало да е образец и тласък за всеки като мен, споделя Пламен Делев.

Той е безапелационен, че в законодателно отношение – би трябвало да се смени цялата методология, по която се дефинират групите за неработоспособност. „ Станах очевидец на фрапиращи неща. Аз да вземем за пример бях с дегенеративно заболяване, което е нелечимо. Може да се усъвършенства с трансплантация, само че е доживот. При мен в границите на 9 месеца сред два ТЕЛК-а ми понижиха с 20% групата неработоспособност. Бих подкрепил експертите с взор върху тези проблеми да изработят методологията за установяване на ТЕЛК-овете отначало. Трябва самите пенсии да се покачат, без значение дали това ще се обвърже с минималния обезпечен приход, или с инфлацията. В момента се получава по този начин, че има хора с увреждания, които вземат 345 лева обществена пенсия с неработоспособност, в случай че не им доближава нужният стаж. С тези средства те би трябвало да оцеляват “, споделя с тъга Пламен Делев.

И прибавя, че по време на предизборните срещи хората споделят проблемите си с него. „ Аз вървя в дребните обитаеми места в моята община, в Сунгурларско, както и в Малкотърновско. Възрастните хора споделят с нас проблемите си като дребните пенсии, младите страдат от неналичието на работа и бягат от селата “, споделя Делев.  
 С водача Мая Манолова, лидера на листата адв. Добромира Полименова и чичо Митко
Пламен Делев е помагал на доста хора и сега даже поставя грижи за чичо Митко – той е с два инсулта и всеки ден стоeше на бул. „ Алеко Богориди “ тъкмо пред предизборните шатри на политическите обединения. Пламен е завел чичо Митко на доктор, диагностициран е и са му изписани медикаменти.

Пламен е бил бялата лястовица за Иван Цекулов – скитник, който спеше пред Община Бургас, на който бе направена интервенция на херния, на Димитър Янев и Ани от приюта, на които лишиха детето – кметът Димитър Николов им даде жилище, а Пламен Делев им откри работа и спомага с юридически препоръки от страна на юрист, с цел да им върнат детето и да го интегрират в фамилията, баба Станка, която беше с диабет и Пламен я намерил една вечер, акциите за дарения на хранителни артикули, самодейност за дома в село Бата посредством продажба на мартеници… и още десетки сходни случаи, в които Пламен Делев е бил главният мотор за поддръжката на нуждаещи се хора.

И може би поради всичко това, което описахме нагоре, Пламен споделя, че няма никакво време за себе си, по тази причина няма и занимание.

За да подкрепите Пламен Делев в листата на „ Изправи се, България, гласувайте с преференция 6 в бюлетина номер 17 на 2 октомври.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР