На днешния ден през 1922 г. е родена великата е

...
На днешния ден през 1922 г. е родена великата е
Коментари Харесай

Джуди Гарланд: Мога да живея без пари, но без любов - не!

На днешния ден през 1922 година е родена великата е неподражаема Джуди Гарланд. Звездната кариера на една от най-емлбематичните актриси от златния век на Холивуд стартира от най-крехка възраст. Още с първите си появи на огромния екран тя покорява публиката с кадифената мекост и компактност на гласа си. Наричат я „ Любимката на Америка ” и най-голямата икона в историята на холивудския мюзикъл.

Бъдещата певица и актриса се ражда на 10 юни 1922 година под името Франсис Едъл Гъм. Едва 13-годишна дребната „ вълшебница ” подписва контракт с Метро Голдуин Майер. Следват скромни и епизодични функции, досега в който неповторимият ѝ глас я увенчава със международна популярност с кино лентата „ Магьосникът от Оз ” (1939 г.). Силата и хубостта на нейния тембър пленяват критици и аудитория, а осъществяването ѝ на песента „ Отвъд дъгата “ се трансформира в едно от най-вълнуващите за всички времена.


Джуди Гарланд

От този миг нататък Гарланд става най-търсената актриса в Холивуд.

След себе си оставя пет брака. Любовният ѝ живот е като морска буря, изпълнен с разтърсващи страсти, стихии и трагични раздели.

Едно от децата ѝ – щерка ѝ Лайза Минели, поема по нейните стъпки и прави също толкоз зашеметяваща кариера като тази на майка си. 


Джуди Гарланд и Лайза Минели

Великата Гарланд напуща сцената на живота на 22 юни 1969 година, едвам навършила 47 години, унищожена от медикаменти и опиати. Нейният несравним глас обаче остава вечно жив... оттатък преходността на времето..., над дъгата...



В памет на Джуди Гарланд си припомнs;e и някои от нейните най-красиви и мъдри мисли за живота на и отвън сцената:

" Това, което прошепна, не беше в ухото, а в сърцето ми. Той не целуна устните, а душата ми. "

" Мога да пребивавам без пари, само че без обич - не. "

" Винаги бъдете първокласна версия на самия себе си, а не второкласна версия на някого различен. "

" Зад всеки облак има различен облак. "

" На върха е самотно и студено... самотно и студено. "

" Губим скъпо време в фантазии, родени от въображението, хранени от илюзията и умъртвени от действителността. "

" Ако аз съм легенда, тогава за какво съм толкоз самотна? Позволете ми да ви кажа - легендите са доста добре, в случай че има някой в близост, който да ги обича. "

" Колко е необичайно, когато една заблуда умира. Имаш възприятието, че си изгубил дете. "

" В тишината на нощта постоянно съм желала единствено няколко любовни думи от един човек, вместо аплодисментите на хиляди хора. "

 
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР