Можете ли да пропуснете закуската, при положение, че сте хапнали

...
Можете ли да пропуснете закуската, при положение, че сте хапнали
Коментари Харесай

До какво води късната вечеря и пропускането на закуската?


Можете ли да пропуснете закуската, в случай, че сте хапнали късно вечер? Мненията са спорни. Всъщност, доста повече зависи от храните, които се употребяват. Ако един път се случи, да пропуснете закуската, тъй като сте вечеряли през нощта, няма кой знае какъв брой да навреди на здравето...

Пропускащите закуската, могат да се преглеждат в две групи: едните са хапващите вечер в обикновено време, другите – вечерящите в късните вечерни, даже нощни, часове.

Ако пропускате закуската, имайте поради че това може да бъде причина за повишение на стойностите на кръвната захар денем. По принцип, естествените механизми за надзор на кръвната захар действат по-добре заран, което ще предизвика консумация на повече храна при идващото ястие. Ясно е, че разновидността да се пропуща закуската и да се хапва изобилен обяд е по-лошият, който в дълготраен проект ще докара до развиването на метаболитен синдром.

За метаболитен синдром се приказва, когато са налични три и повече от следните критерии: нараснало кръвно налягане, висока кръвна захар, ниски стойности на добър HDL холестерол, високо триглицериди и огромна обиколка на талията. Метаболитният синдром е положение, което предвожда появяването на диабет вид 2 и сърдечносъдовите болести.

Защо късното хранене вреди на здравето? Първо, когато поемате огромна част от храната за деня през късната част на деня, се нарушава синхронизацията на циркадния темп на съня.

Свързани публикации.. Патладжанът подкрепя мозъка и сърцето 0 Черният фасул ни дава жизнеспособност, младост и крепко сърце 0 Защо крушите са потребни? 1

Имаме два циркадни „ часовника “: централизираният, който зависи от цикъла дневна-нощна светлина и периферен – който се подчинява на ежедневните рутинни дейности денем, каквото е храненето. Ако централизираният и периферният часовник не са в синхрон, организъм получава спорни известия дали да поддържа тялото в режим бодърстване или противоположното, което след това води до метаболитни проблеми.

Изследователи неведнъж потвърждават правилността на поговорката: „ Закуската си изяж самичък, обяда раздели, а вечерята дай на врага си. “ По-здравословно за организма е по-голямото количество от храната, което одобряваме за деня, да консумираме до обяд, като най-голяма е закуската, а вечерята е относително дребна по калории. Това хранене предотвратява появяването на „ вълчи апетит “ и огромни скокове на кръвната захар. То усъвършенства контрола на кръвната захар и честотата на овулация при дами със синдром на поликистозните яйчници, който е привързан с фертилитета.

Всъщност, най-подходящото време за вечеря е към 17.00 ч. Разбира се, сходен час за вечеря е невъобразим в днешно време. Но пропускането на закуската или обяда може единствено да докара до обезщетително препитание, от време на време и „ погазване “ вечер.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР