Мастърс надпреварата в Мадрид не протече по най-добрия възможен начин

...
Мастърс надпреварата в Мадрид не протече по най-добрия възможен начин
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор продължава да е сред 10-те най-добри на планетата и има шанс за изкачване

Мастърс конкуренцията в Мадрид не протече по най-хубавия вероятен метод за Григор Димитров, който за пръв път през сезона отпадна още след дебютната си среща в обещано съревнование. Българинът отстъпи в 3-сетова борба на 18-годишния младеж Якуб Меншик и по този начин се раздели с 80 точки от актива си за международната класация, защото през предишния сезон доближи до третия кръг на надпреварарата, където беше надигран от Карлос Алкарас, който след това завоюва купата.

Така Димитров все още има 3560 точки за класацията на ATP, което се оказва изцяло задоволително за него, с цел да резервира десетото място в класацията. Това се дължи на ранните отпадания от страна на неговите най-близки преследвачи, а точно Алекс Де Минор Холгер Руне, които отпаднаха съответнов във втория и третия кръг на шампионата - 3435 точки за Де Минор и 3250 за Руне.

Тейлър Фриц обаче съкратява съществено изоставането си по отношение на международния топ 10, откакто доближи до 1/2-финалите в испанската столица и към този момент може да се похвали със общ брой от 2870 пункта. Топ 15 пък допълват Бен Шелтън и Уго Юмбер, които са доста надалеч от нашия съотечественик, изоставайки на над 1000 точки от него - 2460 пункта за Шелтън и 2410 за Юмбер.

Хуберт Хуркач остава най-удобната цел за гонене пред някогашния номер три, тъй като полякът е със единствено 170 точки пред него (3730), а Стефанос Циципас е на точки 300 пункта пред Григор, откакто се провали съществено в Мадрид, отпадайки на старта от Тиаго Монтейро. Нататък разликите стават съществени, защото Каспър Рууд е с близо 1000 точки пред родния ни представител (4535), а Андрей Рубльов към този момент наподобява неосъществим за българина, заемайки шестото място с актив от 4740 пункта.

Добрите вести за Димитров са свързани с това, че той отпадна още в третия кръг на Мастърса в Рим през предишния сезон и в този момент има всички шансове да добави нови точки за ранглистата, като се има поради, че ще е измежду първите осем сложени, до момента в който Циципас и Рууд имат да пазят 1/2-финали, а Холгер Руне доближи още една стъпка по-нагоре и има да брани край.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР