Стефанос Циципас изглеждаше като основен фаворит за титлата на Мастърса

...
Стефанос Циципас изглеждаше като основен фаворит за титлата на Мастърса
Коментари Харесай

Подарих му мача; чувствам ограбен: Циципас наруши добрия тон след загубата от Джари в Рим

Стефанос Циципас изглеждаше като главен любимец за купата на Мастърса в Рим, откакто съвсем всички огромни любимци напуснаха конкуренцията в италианската столица. Шампионът от Монте Карло обаче пропиля пробив задатък в решителния сет против Николас Джари, който реализира страховит поврат над международния номер осем и го победи за пети път в общо осем срещи посред им, с цел да се класира за своя дебютен Мастърс 1/2-финал.

Изглежда гъркът мъчно е приел събитието, че няма да може да прибави още една огромна клей купа към своята сбирка и направи недотам правилно изявление след края на срещата, заявявайки по какъв начин противникът му е спечелил повече поради неговите личните неточности, а не толкоз поради някаква извънредно добра игра.

" Мисля, че му подарих мача и в прочут смисъл бях ограбен, тъй като моето равнище на игра диктуваше събитията на корта през целия мач. Не е елементарен ден за мен, защото трябваше да печеля този дуел. Направих доста неправилни неща във значимите моменти и започнах да се колебая в себе си и своите удари, което не ми се е случвало дотам преди. Не демонстрирах нужния кураж и умения, с цел да довърша започнатото и заради това останах на губещата страна " - показа гъркът в конференцията си след мача.

Припомняме ви, че Циципас и различен път е подхождал по сходен метод след загуба, както когато дефинира Рубльов за състезател с малко оръжия, когато позволи проваляне от него на финалите в Торино през 2022-ра, а през същия сезон 2-кратният " мейджър " финалист беше " впечатлен " само от това какъв брой доста е оказва помощ мрежата на Дженсън Бруксби при срещата от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, която беше извоювана от американеца.

Източник: FirstSportz

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР