Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, заяви

...
Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, заяви
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в речта си на тържественото пленарно съвещание на Европейския парламент в Страсбург, отдадено на най-голямото разширение на Европейски Съюз в историята – с 10, най-вече някогашни комунистически страни от източната част на континента.

Тя дефинира Русия като " екзистенциална опасност " за Европа.

Ако Русия завоюва войната, Европа към този момент няма да е същата, акцентира Фон дер Лайен. Тя прикани за продължение на помощта за Украйна. Руският президент Владимир Путин схваща единствено от мощ, акцентира ръководителят на Европейската комисия.

Путин смяташе, че Европа няма да помогне на Европа, само че сбърка. Той смяташе, че Конгресът на Съединени американски щати няма да гласоподава за разпределяне на нова помощ на Украйна, само че сбърка, уточни Фон дер Лайен.

Тя уточни, че Украйна е направила своя европейски избор, а Европейски Съюз е направил своя избор да одобри един ден страната за собствен член.

Фон дер Лайен обърна внимание на основната роля, която играят включилите се през 2004 година към Европейския съюз страни за подпомагането на нападнатата от Русия страна.

" Да живее Европа! ", сподели в умозаключение ръководителят на Европейската комисия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР