Имунотерапията с блинатумомаб подобрява значително преживяемостта - от 66% до

...
Имунотерапията с блинатумомаб подобрява значително преживяемостта - от 66% до
Коментари Харесай

Имунотерапията значително подобрява прогнозата на бебета с левкемия

Имунотерапията с блинатумомаб усъвършенства доста преживяемостта - от 66% до 93% - при деца с нападателна форма на остра лимфобластна левкемия (ОЛЛ). Те също по този начин са имали по-малко странични резултати от лекуването. Въз основа на получените резултати блинатумомаб към този момент ще се трансформира в общоприетоо лекуване в международен мащаб за деца с тази нападателна форма на.

Три четвърти от бебетата с ОЛЛ - три бебета годишно в Нидерландия - имат характерен недостатък в ДНК на левкемичните си кафези. Това по този начин наречено пренареждане на KMT2A води до нападателна форма на ОЛЛ с неприятна прогноза. Въпреки интензивната химиотерапия прогнозата за тези бебета не се е подобрила през последните десетилетия.

Интензивната химиотерапия работи доста добре при половината от бебетата. Но при другата половина от децата заболяването се връща в границите на две години или пациентите умират от заболяването, а от време на време и от страничните резултати на лечението. 90 % от рецидивите - когато ракът се връща - се появяват по време на двугодишния курс на лекуване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР