Оптичните илюзии предизвикват мозъците ни да излязат от обичайния си

...
Оптичните илюзии предизвикват мозъците ни да излязат от обичайния си
Коментари Харесай

Децата с аутизъм „виждат“ тази оптична илюзия по уникален начин

Оптичните илюзии провокират мозъците ни да излязат от нормалния си модел на разбиране на света, като пренастройват метода, по който обработват, плануват и проучват образните тласъци. Това изисква комплицирана връзка и противоположна връзка сред другите мозъчни области, а нови проучвания демонстрират, че този развой може да е изменен при децата с.

" Когато гледаме обект или картина, мозъкът ни употребява процеси, които регистрират опита ни и контекстуалната информация, с цел да планува сетивните сигнали, да се оправи с неяснотата и да попълни изчезналата информация ", изяснява създателят на проучването Емили Найт. Предишни проучвания обаче демонстрираха, че хората с разстройства от аутистичния набор (РАС) обработват тази сетивна входяща информация по нехарактерен метод.

Така да вземем за пример предходната година Найт оглави, което демонстрира, че децата с аутизъм не възприемат автоматизирано езика на човешкото тяло по същия метод, като тези без. След като означават това закъснение в несъзнателната обработка, откривателите стартират да подозират, че противоположната връзка сред областите на мозъка от по-висок порядък и първичните сензорни области може да е нарушена при хората с аутизъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР